Αρχική » Ο ιαματικός τουρισμός μπορεί να «απογειώσει» τον ιατρικό τουρισμό στην Ελλάδα

Ο ιαματικός τουρισμός μπορεί να «απογειώσει» τον ιατρικό τουρισμό στην Ελλάδα

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Οι ευοίωνες προοπτικές του ιαματικού τουρισμού ήταν το θέμα του 3ου Πα­νελλήνιου Συνεδρίου Ιαματικής Ιατρι­κής που πραγματοποιήθηκε από την Ελληνική Ακαδημία Ιαματικής Ιατρικής και την Περιφέ­ρεια Στερεός Ελλάδας στα Καμένα Βούρλα υπό την αιγίδα του ΙΣΑ της ΚΕΔΕ, του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, συνεργασία με την τσεχική πρεσβεία Ομιλητές ήταν αξιόλο­γα μέλη της επιστημονικής κοινότητας που κάλυψαν μια ενδιαφέρουσα θεματολογία ενώ συμμετείχαν εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Οι ιαματικές πηγές Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστη­καν, στην Ελλάδα σε 752 διαφορετικά γεω­γραφικά σημεία αναβλύζουν πηγαία νερά πλούσια σε μεταλλικά στοιχεία. Ωστόσο ο πλούτος αυτός έχει μείνει αναξιοποίητος, καθώς μόνο 109 πηγές είναι ενεργοποιημέ­νες και οι 43 είναι αναγνωρισμένες με ΦΕΚ για θεραπευτικές ενδείξεις και αντενδείξεις. Οπως τόνισαν οι ομιλητές, η αξιοποίηση των πολλών σημαντικών ιαματικών πηγών μπο­ρεί να αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο για την ανήπτυξη του ιατρικού τουρισμού και να συντελέσει στην ανάκαμψη της ελ­ληνικής οικονομίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ευρώπη έχει 1.400 αναπτυγμένες λουτροπόλος, στις οποί­ες απασχολούνται 750.000 άτομα με ετήσιο τζίρο 45 δις ευρώ από τις 180 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις. Από την πλευρά του ο καθη­γητής Δερματολογίας-Νομικός Κωνσταντίνος Κουσκούκης, πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδη­μίας Ιαματικής Ιατρικής, τ. αντιπρΰτανης, επεσήμανε: «Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη σε ποιότητα και μοναδικότητα των ιαματικών φυσικών πόρων, έχει απεριόριστη δυναμική ανάπτυξης των κέντρων θαλασσο- θεραπείας, λόγω της τεράστιας ακτογραμμής της και του εξαίρετου βιοκλίματος. Μπορεί να παρέχει υπηρεσίες όλου του φάσματος της Ιαματικής Ιατρικής και των εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

Σε συνδυασμό με την πλούσια πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά της, σε ένα εξαιρε­τικά όμορφο φυσικό περιβάλλον βιώσιμης και αειφόρου ανάπτυξης και τη φημισμένη μεσογειακή διατροφή θα μπορούσε να απο­τελεί τον ιδανικό προορισμό». Στο πλαίσιο της ομιλίας του, ο πρόεδρος του ΙΣΑ και της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης τόνισε ότι «η χώρα μας έχει μεγάλο πλούτο σε ιαματικές πηγές, ωστόσο ο θησαυρός αυτός παραμένει αναξιο­ποίητος σε μεγάλο βαθμό. Ο ιαματικός τουρι­σμός αποτελεί έναν ταχέως αναπτυσσόμενο κλάδο διεθνώς τα τελευταία 15 χρόνια αλλά για να συμμετέχει και η Ελλάδα στην παγκό­σμια αυτή αγορά χρειαζόμαστε όραμα, σχέ­διο και εθνική συστηματική προσπάθεια για την αναπτυξιακή αναγέννηση. Στο πλαίσιο αυτό συστήσαμε το Διεθνές Κέντρο Τουρι­σμού Υγείας.

Στόχος μας είναι να προσελκύσουμε επενδύσεις, που θα δημιουργήσουν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας».

Πηγή: Εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ”

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας