Αρχική » Και e-διόδια από Σπίρτζη!

Και e-διόδια από Σπίρτζη!

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Μετά τον «θρίαμβο» με το ηλεκτρονικό εισιτήριο, νέες εξαγγελίες από τον υπ. Μεταφορών

Σχέδια επί χάρτου για κα­τάργηση των σταθμών διοδίων κάνει ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης. Σε μια πε­ρίοδο που οι ουρές στους σταθ­μούς απέδειξαν στην πράξη ότι το υπουργείο αδυνατεί vu περά­σει χωρίς προβλήματα στην επο­χή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, ο κ. Σπίρτζης εξήγγειλε ότι θα προ­χωρήσει σε προκήρυξη διαγωνι­σμού για την εγκατάσταση συστή­ματος ηλεκτρονικών αναλογικών διοδίων. Χωρίς βέβαια να μειω­θούν οι τιμές των διοδίων.

Τον άλλο μήνα

Ο διαγωνισμός αναμένεται να ξεκινήσει άνευ απροόπτου μέσα στον επόμενο μήνα και θα αφο­ρά σε πρώτη φάση την Εγνατία Οδό.

Το έργο εκτιμάται ότι θα ολο­κληρωθεί το νωρίτερο στα τέ­λη του 2019 και τότε οι οδηγοί θα έχουν τη δυνατότητα να καταβάλ­λουν το αντίτιμο μέσω πιστωτικής-χρεωστικής κάρτας.

Οπως δήλωσε ο κ. Σπίρτζης μιλώντας στον ΑΝΤ1, μέσω μιας συσκευής ή μιας εφαρμογής στο κινητό θα χρεωνόμαστε για τα χιλιόμετρα που διανύουμε. «Οι σταθμοί διοδίων θα καταργηθούν και το σχέδιο είναι να υπάρχουν

μόνο στην άκρη του δρόμου για φόρτιση και επαναφόρτιση» ανέ­φερε ο υπουργός και πρόσθεσε πως «μέχρι το τέλος του χρό­νου θα γίνει ο διαγωνισμός και μέσα στην επόμενη χρονιά θα το έχουμε εφαρμόσει σίγουρα στην Εγνατία.

 

Σε όλες τις εθνικές

Το σύστημα, εξήγησε, θα ισχύσει σε όλες τις εθνικές οδούς, όμως στην Εγνατία θα πρέπει να υπάρξει κάποια άλλη χρέωση, ενώ ξεκαθάρισε ότι «οι τιμές των διοδίων δεν θα αλλάξουν».

Οσον αφορά τις ανησυχίες για απολύσει εργαζομένων, ανέφερε πως «οι αυτοκινητόδρομοι έχουν πάρα πολλές υπηρεσίες και οι ερ­γαζόμενοι των διοδίων θα απορροφηθούν αλλού».

Ο κ. Σπίρτζης διευκρίνισε ότι το σύστημα θα μπει υποχρεωτικά και με κάποιο μικρό κόστος στα επαγγελματικά οχήματα στα οποία θα μπει και GPS, ώστε να παρακολουθείται η πορεία τους· και να μην μπαίνουν στους παρα- δρόμους των εθνικών οδών.

Πηγή: Εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του Τύπου”

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας