Αρχική » Η μεγάλη «απόβαση» Τούρκων στην Θεσσαλονίκη

Η μεγάλη «απόβαση» Τούρκων στην Θεσσαλονίκη

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Οι ατέλειωτες ουρές τουριστι­κών λεωφορείων που σχηματίστηκαν την Παρασκευή στις οδούς Αγίου Δημητρίου και Εθνικής Αμύνης οτη Θεσσαλονίκη αποτύπωναν την εικόνα «απόβασης» εκατο­ντάδων Τούρκων τουριστών στη συμπρωτεύουσα.

Οι επισκέπτες ταξίδεψαν από τη γειτονική χώρα προκειμένου να τιμήσουν την επέτειο θανάτου του Κεμάλ Ατατούρκ στο τουρκι­κό προξενείο, όπου υπάρχει και το σπίτι μουσείο στο οποίο φέρεται να γεννήθηκε ο ιδρυτής του σύγχρονου τουρκικού κοσμικού κράτους.

Ανάμεσα στους επισκέπτες βρίσκονταν παιδιά από σχολεία της Τουρκίας, αλλά και πολίτες κάθε ηλικίας που έχουν επισκεφθεί πολλές φορές στο παρελθόν τη θεσοαλονίκη και τις γύρω πε­ριοχές. Μικροί και μεγάλοι κρα­τούσαν τουρκικές σημαίες και τραγουδούσαν, ενώ ορισμένοι φορούσαν και μπλουζάκια στα οποία απεικονιζόταν το πρόσω­πο του Κεμάλ.

Οι περισσότεροι από τους επι­σκέπτες, σύμφωνα με τους τουρι­στικούς πράκτορες, θα παραμεί­νουν για ένα τριήμερο στην πόλη, ώστε να επισκεφθούν με την ευ­καιρία μνημεία και αρχαιολογι­κούς χώρους. Οπως εκτιμούν οι τουριστικοί πράκτορες της Βόρει­ας Ελλάδας, οι Τούρκοι επισκέ­πτες θα ήταν περισσότεροι, αλλά η απεργία των τελω­νειακών προκάλεοε ακυρώσεις.

Αυτή ήταν η 79η επέτειος του θανάτου του Κεμάλ Ατατούρκ, ο οποίος γεννήθηκε το 1881 στη Θεσσαλονίκη, οθωμανική τό­τε επαρχία. Εγινε ο πρώτος πρό­εδρος της Τουρκίας τον Οκτώ­βριο του 1923 και παρέμεινε στην προεδρία μέχρι που έφυγε από τη ζωή, το 1938.

Πηγή: Εφημερίδα “Ελευθερία του Τύπου”

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας