Αρχική » Ενεργειακή πύλη για την Ευρώπη θέλουν την Αλεξανδρούπολη οι Aμερικανοί

Ενεργειακή πύλη για την Ευρώπη θέλουν την Αλεξανδρούπολη οι Aμερικανοί

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Tο μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον που υπάρχει από την Αμερική για το ενεργειακό πλέγμα της Βορείου Ελλάδας τόνισε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Καθημερινή ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα ΤζέφρεΪ Πάιατ.

Ο πρέσβης υπογράμμισε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η μόνη χώρα που βλέπει την Ελλάδα ως προμαχώνα της Ευρώπης και την Θεσσαλονίκη όχι μόνο ως συμπρωτεύουσα αλλά και ως πύλη εισόδου προς τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων.

Ο κ. Πάιατ αναφέρθηκε και στην μεγάλη προοπτική που έχει η ιδέα της ανάπτυξης της Αλεξανδρούπολης ως ενεργειακού κόμβου και ενός κόμβου μεταφορών υπογραμμίζοντας την σημασία του ρόλου της Ελλάδας για τους Αμερικανούς ως πυλώνα της στρατηγικής τους στην περιοχή.

Συνεχίζοντας και ενόψει της ΔΕΘ του 2018, όπου τιμώμενη χώρα θα είναι οι ΗΠΑ, ο κ. Πάιατ ανέφερε πως θα ενταθούν οι αμερικανικές επενδύσεις στη Βόρεια Ελλάδα επισημαίνοντας ωστόσο την επιθυμία των επενδυτών το παιχνίδι των επενδύσεων να παίζεται ισότιμα και να μειωθεί η γραφειοκρατία.

Μάλιστα, ο ίδιος πιστεύει πως ένα ισχυρό μήνυμα της κυβέρνησης προς αυτή την κατεύθυνση θα ήταν να ξεκινήσει η επένδυση στο Eλληνικό που παρουσιάζει πολλές προοπτικές.

Ο πρέσβης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε μία ενδεχόμενη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στον Λευκό Οίκο επισημαίνοντας πως δουλεύει ώστε αυτή να πραγματοποιηθεί σε σωστές βάσεις και να είναι εποικοδομητική και για τις δύο πλευρές.

Ερωτηθείς για την Τουρκία, ο πρέσβης εξήρε την μετρημένη πολιτική στάση της Ελλάδας και τόνισε πως η πρώτη πρέπει να παραμείνει συνδεδεμένη με την Δύση.
Πηγή: cnn.gr

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας