Αρχική » Την άμεση αναστολή της απόφασης λειτουργίας του νέου σταθμού διοδίων στην ΜΕΣΤΗ ζητούν Μέτιος – Λαμπάκης

Την άμεση αναστολή της απόφασης λειτουργίας του νέου σταθμού διοδίων στην ΜΕΣΤΗ ζητούν Μέτιος – Λαμπάκης

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Την άμεση αναστολή της απόφασης λειτουργίας από 1η Σεπτεμβρίου 2017 του νέου σταθμού διοδίων στην περιοχή ΜΕΣΤΗ  Έβρου, ζητούν με επιστολή στον Πρωθυπουργό ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος και ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης.

Η απόφαση πάρθηκε στη συνεδρίαση της 30ης Σεπτεμβρίου του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, μετά από εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου, Δημήτρη Πέτροβιτς, με αφορμή, εφ ενός την αποφυγή διαλόγου και απαντήσεων από πλευράς Κυβερνήσεως, Ταμείου Αξιοποίησης Περιουσίας Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου Α.Ε. (ΤΑΙΠΕΔ), Εγνατίας Οδού Α.Ε. επί των δυο ψηφισμάτων του Περιφερειακού Συμβουλίου και αφετέρου, της απόφασης για την λειτουργία του σταθμού διοδίων από 1η Σεπτεμβρίου στη περιοχή Μέστης.

Στην επιστολή που κοινοποιήθηκε στον Υπουργό Υποδομών – Μεταφορών και στους προέδρους του ΤΑΙΠΕΔ και της Εγνατίας Οδού Α.Ε. αναφέρονται τα εξής:

«Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης καθώς επίσης και όλη η κοινωνία της Περιφέρειας, για πολλοστή φορά, εκφράζει με έντονο και κατηγορηματικό τρόπο, την πλήρη αντίθεση επί της απόφασης λειτουργίας νέου σταθμού διοδίων στην περιοχή ΜΕΣΤΗ Έβρου, από την 1η Σεπτεμβρίου 2017.

Ενδεχόμενη έναρξη λειτουργίας νέου Σταθμού στη ΜΕΣΤΗ, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, καθώς, έρχεται σε αντίθεση με τις δεσμεύσεις του ΤΑΙΠΕΔ για διάλογο που θα είχε προηγηθεί και πλαίσιο συζήτησης με τους θεσμικούς εκπροσώπους της Αν. Μακεδονίας – Θράκης, για την εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης, σε συνδυασμό με: α) τη μη λειτουργία νέων σταθμών διοδίων εντός της περιφέρειας Α.Μ-Θ, έως ότου εφαρμοσθεί το καθεστώς του ενιαίου αναλογικού ηλεκτρονικού συστήματος διοδίων, και β) την ολοκλήρωση των υπό κατασκευή τμημάτων της Εγνατίας οδού στον Έβρο (Αρδάνιο – Ψαθάδες) και σχεδιασμό σύνδεσης της Δράμας (άξονας Καβάλα- Δράμα – Σέρρες- Προμαχώνας Ε.61 και κλάδος Αμφίπολης).

Για τους ανωτέρω λόγους, ζητούμε την άμεση αναστολή της απόφασης λειτουργίας από 1η Σεπτεμβρίου 2017 του νέου σταθμού διοδίων στην περιοχή ΜΕΣΤΗ Έβρου και δηλώνουμε ότι σε περίπτωση που δεν εισακουσθούμε στα δίκαια και εύλογα αιτήματά μας, θα προβούμε από αύριο σε δυναμικές κινητοποιήσεις όλοι οι θεσμικοί που εκπροσωπούμε την κοινωνία της Περιφέρειάς μας.»

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας