Αρχική » ΑΝΑ.Σ.Α.: Πρόταση για προβολή των νέων δρομολογίων για την Σαμοθράκη μέσω διαδικτύου

ΑΝΑ.Σ.Α.: Πρόταση για προβολή των νέων δρομολογίων για την Σαμοθράκη μέσω διαδικτύου

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Η σύγχρονη τεχνολογία, όπως το διαδίκτυο (internet), έχει εισχωρήσει πλέον στη ζωή όλων μας. Ζούμε στην εποχή της συνεχούς τεχνολογικής εξέλιξης. Οι παλιοί τρόποι επικοινωνίας και ενημέρωσης έχουν αντικατασταθεί, αν όχι πλήρως, κατά ένα μεγάλο ποσοστό από νέους πιο σύγχρονους. Το διαδίκτυο έχει κάνει γρήγορη και εφικτή την πρόσβαση σε έναν τεράστιο όγκο δεδομένων και πληροφοριών σε διάφορους τομείς. Στα χέρια μας, με ένα κινητό τηλέφωνο, έχουμε άμεση πρόσβαση σε όλο τον κόσμο.
Η εξέλιξη αυτή, έχει αλλάξει τα δεδομένα παγκοσμίως και πλέον οι καθημερινές απαιτήσεις, σε πάμπολλους τομείς, έχουν διαφοροποιηθεί. Κάποτε, μαθαίναμε τα δρομολόγια των πλοίων και τις αφιξο – αναχωρήσεις τους, με μοναδική πηγή ενημέρωσης, επί 24ωρου βάσεως, την τηλεφωνική επικοινωνία με το οικείο Λιμεναρχείο. Η επόμενη εξέλιξη, αλλά και πάλι μέσω τηλεφώνου, ήταν η ηχογραφημένη ενημέρωση, κάτι το οποίο εξακολουθεί και ισχύει.
Σήμερα, μπαίνοντας στην ιστοσελίδα των κατά τόπους Οργανισμών Λιμένα, μαθαίνεις τα δρομολόγια που εκτελούνται από τα λιμάνια τους, τους προορισμούς και τα είδη των πλοίων που τα εκτελούν, τα στοιχεία και τους τρόπους επικοινωνίας των πλοιοκτητριών εταιρειών που τα εκπροσωπούν, τα ναυτικά πρακτορεία, ακόμα και – σε λίγες περιπτώσεις – σε ζωντανό χρόνο (όπως στα αεροδρόμια) την ώρα αναχώρησης και άφιξής τους.
Άλλωστε, όλα αυτά, είναι υποχρέωσή τους που απορρέει από την ισχύουσα νομοθεσία (Ν. 2932/2001 και ΚΥΑ 8311.1/16-9-2003 για την περίπτωση του ΟΛΑ ΑΕ).
Πολλοί επίσης Δήμοι, χωρίς νομικά να υποχρεούνται, για να συνδράμουν στην ανάπτυξη του τουρισμού της περιοχής τους, στις ιστοσελίδες τους, έχουν «ταξιδιωτικές οδηγίες» με υποκατηγορίες, όπως «δρομολόγια πλοίων» κ.ο.κ. με σφαιρική ενημέρωση για όλα τα πλοία και όλα τα δρομολόγια.
Αλεξανδρούπολη και Σαμοθράκη, έστω και αργά, αρχίζουν να βγαίνουν από την ακτοπλοϊκή απομόνωση. Έχουν πλέον, τρία πλοία και δυο γραμμές Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη και Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη – Λήμνο – Λαύριο.
Ο Οργανισμός λιμένος (ΟΛΑ ΑΕ) και οι Δήμοι Αλεξανδρούπολης – Σαμοθράκης, αν θέλουν να βοηθήσουν τον τουρισμό της περιοχής, οφείλουν άμεσα να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες που τους δίνει το διαδίκτυο και μέσα από τις ιστοσελίδες τους να προβάλουν όλα τα πλοία και όλα τα δρομολόγια.

Παύλος Α. Μιχαηλίδης
Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης
“ΑΝΑ.Σ.Α.”

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας