Αρχική » Επίτιμος δημότης Σαμοθράκης ο Πρόεδρος του Μουσείου Ακρόπολης

Επίτιμος δημότης Σαμοθράκης ο Πρόεδρος του Μουσείου Ακρόπολης

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Επίτιμος δημότης Σαμουθράκης θα ανακηρυχθεί σε ειδική εκδήλωση που διοργανώνει την Κυριακή 30 Ιουλίου ο Δήμος Σαμοθράκης, ο Καθηγητής και Πρόεδρος του Μουσείου Ακρόπολης  Δημήτριος Παντερμαλής. 

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 9 το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο Νικόλαος Φαρδύς στη Χώρα Σαμοθράκης, όπως αναφέρει η πρόσκληση που υπογράφει ο δήμαρχος του νησιού Θανάσης Βίτσας. Ο κ.Παντερμαλής είχε παίξει καθοριστικό ρόλο ώστε να λειτουργήσει το 2015 και μέχρι τον Ιανουάριο του 2016 η έκθεση αρχαιοτήτων της Σαμοθράκης με τίτλο «Τα μυστήρια των μεγάλων Θεών» στο Μουσείο της Ακρόπολης. 

Μάλιστα τότε ο κ.Παντερμαλής τόνισε ότι πολλοί από τους χιλιάδες επισκέπτες που πέρασαν από την έκθεση, δήλωσαν ότι θα επισκεφθούν το νησί το επόμενο καλοκαίρι, συνεπαρμένοι από τις αρχαιότητες αλλά και από το τοπίο και την αυθεντική φύση της Σαμοθράκης. 

Παράλληλα, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Μουσείου της Ακρόπολης, «η έκθεση αποκατέστησε στη συνείδηση πολλών ξένων, κυρίως Γάλλων, ότι το άγαλμα της «Νίκης» δεν είναι…κάποιου “Σαμοθράκη” αλλά πως πρόκειται για το όνομα του νησιού όπου βρέθηκε το άγαλμα πριν καταλήξει στο μουσείου του Λούβρου στο Παρίσι.

Πηγή: evros-news.gr

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας