Αρχική » ΛΙΣΤΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ: “ΜΑΘΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΟΥ”

ΛΙΣΤΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ: “ΜΑΘΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΟΥ”

από statusradio.gr
0 σχόλιο
  1. Πότε μπορώ να μπω στη λίστα χειρουργείου; Πρέπει να εξεταστείς στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία, πρωινά ή απογευματινά. Επίσης μπορεί να μπεις στη λίστα χειρουργείου κατά το εξιτήριό σου από κλινική του νοσοκομείου.
  2. Έχει δικαίωμα ο γιατρός που με εξέτασε να μην μου δώσει γνωμάτευση για να μπω στη λίστα; ΟΧΙ εφόσον ο γιατρός που σε εξέτασε κρίνει ότι πρέπει να χειρουργηθείς, είναι υποχρεωμένος να σου δώσει επί τόπου την ειδική γνωμάτευση για τη λίστα χειρουργείου, την οποία υπογράφει και σφραγίζει. Επιχειρήματα όπως «είναι μεγάλη η αναμονή… δεν μου δίνουν πολλές μέρες χειρουργείου… τα χειρουργεία έκλεισαν προσωρινά» δεν ισχύουν. Ζήτησε να πάρεις την ειδική γνωμάτευση σε κάθε περίπτωση, εκτός και αν ο γιατρός κρίνει ότι δεν χρειάζεσαι χειρουργείο. Εξυπακούεται ότι ο γιατρός μέχρι να χειρουργηθείς θα σου δώσει την αναγκαία συντηρητική αγωγή.
  3. Έχει δικαίωμα ο γιατρός να μου χορηγήσει χειρόγραφη αντί ηλεκτρονικής συνταγής; ΟΧΙ υποχρεούται να δώσει ηλεκτρονική συνταγή φαρμάκων και ηλεκτρονικό παραπεμπτικό εργαστηριακών εξετάσεων εφ’ όσον αυτές χρειάζονται.
  4. Αφού πάρω τη γνωμάτευση για τη λίστα χειρουργείου τι πρέπει να κάνω; Πηγαίνεις στο ειδικό γραφείο υπεράσπισης των δικαιωμάτων των ληπτών υπηρεσιών υγείας στον 1ο όροφο, αμέσως μόλις μπεις στο κτίριο του νοσοκομείου. Ζητάς να σου γράψουν τον μοναδικό αριθμό λίστας χειρουργείου και να καταχωρήσουν τα στοιχεία σου στο ηλεκτρονικό σύστημα. Θα σε ενημερώσουν πότε περίπου θα χειρουργηθείς.
  5. Πως θα παρακολουθώ τη σειρά μου; Επισκέπτεσαι την ιστοσελίδα του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξ/λης pgna.gr κάνεις κλικ στο εικονίδιο ΛΙΣΤΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΩΝ, βρίσκεις την κλινική που σε ενδιαφέρει και ψάχνεις τον μοναδικό αριθμό που σου έχουν δώσει, παρακολουθείς αν η σειρά σου εξελίσσεται ομαλά.
  6. Τι θα κάνω αν η κατάστασή μου επιδεινωθεί; Ο γιατρός που γνωμάτευσε για να μπεις στη λίστα, εφόσον κρίνει ότι πρέπει να χειρουργηθείς νωρίτερα από το αρχικά προγραμματισμένο σου δίνει στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία την ειδική γνωμάτευση μεταβολής προτεραιότητας στην οποία ενυπόγραφα και με σφραγίδα εξηγεί τους λόγους της μεταβολής.
  7. Αν χρειαστεί να χειρουργηθώ επειγόντως; Ο γιατρός που σε εξέτασε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών γνωματεύει σχετικά, εισάγεσαι στο νοσοκομείο και εντός 48 ωρών το αργότερο γίνεται η εγχείρηση.
  8. Τι κάνω αν νομίζω ότι με αδικούν; Απευθύνεσαι στο γραφείο προστασίας των δικαιωμάτων των ληπτών υπηρεσιών υγείας στον 1ο όροφο αμέσως αριστερά μετά την ζωγραφισμένη κεντρική είσοδο του νοσοκομείου, ή τηλεφωνείστε στο 2551353456 από 7 π.μ. έως 3 μ.μ. ή στείλτε μήνυμα στο info@pgna.gr ή στο grdioikiti@pgna.gr.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ

Π.Γ.Ν.ΕΒΡΟΥ 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΔΑΜΙΔΗΣ

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας