Αρχική » Ανησυχία προκαλεί η δραστηριοποίηση ενός 56χρονου χρυσοχόου στην Κομοτηνή

Ανησυχία προκαλεί η δραστηριοποίηση ενός 56χρονου χρυσοχόου στην Κομοτηνή

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Καμπανάκι έχει σημάνει στις Αρχές μετά από έκθεση- σοκ για τη δράση ακραίας ισλαμιστικής οργάνωσης στη Θράκη η οποία φέρεται να αποτελεί παρακλάδι τουρκικής μουσουλμανικής αδελφότητας που ακολουθεί πιστά τη σκληρή ισλαμική ατζέντα των «Αδελ­φών Μουσουλμάνων», διατηρώντας ταυτόχρονα διαύλους επικοινωνίας με την τουρκική κυβέρνηση και τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Με πύρινα κηρύγματα κατά ΗΠΑ, χριστιανών και Εβραίων, ένας 56χρονος χρυσοχόος από την Κομοτηνή επιχειρεί να φανατίσει νεαρούς, κυρίως, μουσουλμάνους της μειονότη­τας σε μια εποχή όπου ο ισλαμικός φονταμενταλισμός χτυπάει κόκκινο. Πρόκειται για «εκπρόσωπο» μια ακραίας μουσουλμανικής αδελφότητας με έδρα την Κωνσταντινού­πολη, η οποία έχει επικεφαλής τον θεολόγο Μουσταφά Ισλάμογλου, που είναι γνωστός για τη ριζοσπαστική ατζέ­ντα του που έχει πολλά κοινά με τους «Αδελφούς Μουσουλ­μάνους στην Αίγυπτο. Η ομάδα Ισλάμογλου δραστηριοποι­είται στη Θράκη τα τελευταία οκτώ χρόνια, με επικεφαλής έναν 56χρονο χρυσοχόο που έχει ριζοσπασπκοποιηθεί και στραφεί εναντίον τns εκκοσμικευσης, καταγγέλλοντας την «εισβολή» της δυτικής παράδοσης και ηθικής καθώς και οτιδήποτε άλλο είναι ξένο προς την ισλαμική πραγματικό­τητα.

Μειονοτικοί συμπατριώτες του τον χαρακτηρίζουν σκλη­ρό ισλαμιστή, κανείς όμως δημόσια έως σήμερα δεν του έχει εναντιωθεί λόγω των διασυνδέσεών του σε Κωνσταντινού­πολη και Αγκυρα. Ο ίδιος εκτελεί και χρέη… ιεροκήρυκα σε συνοικιακά τεμένη της Κομοτηνής, με την ανοχή του ψευδομουφτή Ιμπραήμ Σερήφ. Η σύζυγος του 56χρονου, αν και προέρχεσαι από αστική οικογένεια της Κομοτηνής, ακολουθεί τα ίχνη του συζύγου τns, φορώντας αυστηρή ισλαμική μαντίλα και πραγματοποιώντας πύρινες ομιλίες σε μουσουλμάνες τns μειονότητας.

Ο χρυσοχόο-ιμάμης μεταβαίνει σε τεμένη τns Κομοτη­νής και μετά τη βραδινή -συνήθως- προσευχή πραγματο­ποιεί θρησκευτικά κηρύγματα, που διακρίνονται από έντονο φανατισμό και μισαλλοδοξία, με έντονες αναφορές κατά χριστιανών και Εβραίων. Στο στόχαστρό του συνήθως μπαίνουν οι ΗΠΑ, ενώ οι οπαδοί του ακραίου ιεροκήρυκα, που είναι μουσουλμάνοι νεαρής ηλικίας 20 έως 30 ετών, με καταγωγή κυρίως από τα Πομακοχώρια στην πλειονότητά τους μεταβαίνουν στο τέμενος μόνο όταν παραβρίσκεται ο 56xpovos για κήρυγμα.

Η ομάδα Ισλάμογλου χρηοιμοποιεί τα social media και  νέες τεχνολογίες προκειμένου να προσηλυτίσει νεαρούς μουσουλμάνους, ενώ διανέμονται δωρεάν ακόμη και… CD με ηχογραφημένες ομιλίες του χρυοοχόου-ιμάμη. Εκτός από τους ψευδομουφτήδες Ξάνθης κα Ροδόπης Μέτε και Σερήφ αντίστοιχα, ο 56χρονος διατηρεί άριστες σχέσεις και με τον πρόξενο της Τουρκίας στην Κομοτηνή Αλπ Ριζά Ακινιζί. Στο Διαδίκτυο υπάρχουν μάλιστα αναρτημένες κοινές τους φωτογραφίες σε τεμένη της περιοχής ή σε θρησκευτικές τελετές.

Ποιος είναι ο Ισλάμογλου

Ο 56xpovos Μουσταφά Ισλάμογλου είναι ιδρυτής της αδελ­φότητας Akabe Egitim ve KiiltiurVakfi, που επιδιώκει – με την υποστήριξη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν – να καταστεί το αντίπαλο δέος του Φετουλάχ  Γκιουλέν. Ο Ισλάμογλου θεωρείται σήμερα από τους πλέον σκληροπυρηνικούς θεολόγους στην Τουρκίας, με φρασεολογία που θυμίζει έντονα τη φανατική ισλαμιστική οργάνωση των «Αδελφών Μουσουλμάνων». Σπούδασε θεολογία στην Τουρκία και στην Αίγυπτο, όπου ήρθε σε επαφή με rous «Αδελφούς Μουσουλμάνους», υιοθετώντας μεγάλο μέρας της σκληροπυρηνικής τους ατζέντας.

Στο παρελθόν συνελήφθη από τις τουρκικές αρχές για προσβολή της μνήμης του Κεμάλ Ατατούρκ. μια και θεωρεί­ται υπέρμαχος του νεοοθωμανικού δόγματος που τον συνδέει με τον Ερντογάν. Η υπηρεσία κρατικής προστασίας του γερμανικού ομόσπονδου κρατιδίου της Βάδης – Βυρτεμβέργης έχει χαρακτηρίσει ευθέως τον Ισλάμογλου «εξτρεμιστή θρησκευτικό ηγέτη», Θεωρώντας τον «ανεπιθύμητο» και απαγορεύοντας παράλληλα την κυκλοφορία βιβλίων του -που χαρακτηρίζονται από έντονο αντισημιτικό λόγο- στα τεμένη και στις μουσουλμανικές οργανώσεις που λειτουργούν στη χώρα.

Οπως σχολίασε στο ΘΕΜΑ άνθρωπος που γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις μέσα στη μειονότητα, η ομάδα Ισλάμογλου στη Θράκη διαθέτει μεγάλη οικονομική άνεση, αφού έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση τόσο από το ίδρυμα Akabe Egitim ve Kultur Vakfi, που διευθύνει ο Ισλάμογλου, όσο και από την Αγκυρα. Πρόκειται για μαύρο χρήμα, αφού αφορά μετρητά που περνούν λαθραία τα ελληνοτουρκικά σύνορα κρυμμένα μέσα σε βαριά ενδύματα που φορούν ηλικιωμένες γυναίκες οι οποίες έχουν στρατευτεί από την αδελφότητα. Το 2012 είχε συλληφθεί στις Καστανιές γυναί­κα που επιχείρησε να εισαγάγει παράνομα στην Ελλάδα 60.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα των 500 ευρώ. Η ίδια δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει πού βρήκε τα χρήματα αυτά και γιατί θέλησε να τα περάσει λαθραία στην Ελλάδα.

Τα CD του μίσους

Στα πύρινα κηρύγματα του ο χρυσοχόος-ιεροκήρυκας, όπως διαπιστώνεται από ηχογραφημένα CD που διανεμήθηκαν σε οπαδούς του, επαναλαμβάνει συνεχώς την ακραία ρη­τορική του κατά της Δύσης, βάζοντας στα στόχαστρο ΗΠΑ και Ισραήλ, ενώ από της βολές του δεν ξεφεύγουν η Ελλάδα -που τη θεωρεί… καπιταλιστική χώρα, η CIA και τα social media. Επίσης, ζητάει επιτακτικά τα αγόρια να παίζουν αυστηρά με όπλα και αυτοκίνητα, ενώ τα κορίτσια μόνο με κούκλες και κουζινικά.

«Εδάφη μας η Τουρκία και η Μεσοποταμία»

«Τα εδάφη που μας υποσχέθηκε ο θεός είναι η Τουρκία, θα κάνουμε κέντρο του κόσμου τη Μεσοποταμία, την περιοχή του Ευφράτη. Τα εδάφη στα οποία γεννήθηκε ο πολιτισμός. Νιώθω ότι ο Αλλάχ μας χρησιμοποιεί μια εποχή, μας χρησι­μοποιεί ως αναφορά. Πρέπει ο καθένας από εσάς να το βάλει καλά μέσα στο μυαλό του. Ο μόνος τρόπος είναι η διαμαρτυρία και το εμπάργκο. Είναι ένας καταραμένος λαός οι Εβραίοι, καταραμένοι από τον θεό όλοι οι σιωνιστές».

Μποϊκοτάζ σε εβραϊκά προϊόντα

«Εμείς δεν έχουμε όπλα στα χέρια μας. Εμείς είμαστε αδύνα­μοι, είμαστε μακριά. Από εδώ θα ζήσουμε πολύ ωραία πράγ­ματα. Στο επίπεδο του οικονομικού πολέμου που κάνουμε εκεί εμείς θα βγούμε νικητές από την κρίση σε παγκόσμιο επίπεδο. Να ξέρετε ότι κάνοντας εμπάργκο σε εβραϊκά προϊόντα ο Αλλάχ θα σας δώσει αφθονία από εκεί που δεν το περιμένετε. Σε αντάλλαγμα των 1000 που θα χάσετε ο Αλλάχ θα σας δώσει 50.000».

Εξαρτημένη από τον… καπιταλισμό η Ελλάδα

«Κι εμείς εδώ στεκόμαστε σε μικρά εδάφη, στην άκρη τον μουσουλμανικού κόσμου, ο θεός να ματ δείξει τον δρόμο, να μας αξιώσει να γίνουμε μια σταγόνα νερού για να σβήσουμε τη φλόγα. Μπορούμε να γίνουμε μάρτυρες ακόμη και στο κρεβάτι μας αν ξαπλώνουμε με αυτή τη συνείδηση. Η πορνεία είναι μία από τις καταστροφές αυτής της κοινωνίας. Αν είχε γίνει όση αναφορά έπρεπε αν ο λαός στην Ελλάδα ήταν ένας λαός μη εξαρτημένος από τον καπιταλισμό, θα ήμασταν εμείς οι μοναδικοί που θα σώζαμε την Ευρώπη. Μάρτυς μου ο θεός».

«Μαϊμού» ο Μπιν Λάντεν

«Οι Αμερικανοί πράκτορες της CIA έβγαζαν ειδήσεις με εικόνες του Μπιν Λάντεν από μια σπηλιά, με ένα όπλο δίπλα του, μια τσάντα του Τζέιμς Μποντ και πίσω μια σημαία σαν να έστελνε στον κόσμο μηνύματα μέσα από τη σπηλιά. Ετσι πέρασε ότι ο μουσουλμάνος είναι με όπλα τρομοκράτης. Εντέλει ήταν ένας αστείος ηθοποιός της CIA Λίγα γένια, λίγη πούδρα και έτοιμος. Τι έλεγε ο Αλλάχ; Αυτός που είναι εκτός ορίων του Αλλάχ, ο ψεύτης, ο αμαρτωλός, μη σας ξεγελά. Δηλαδή όταν οι Αμερικανοί πράκτορες σας παρουσιάζουν στις τηλεοράσεις μερικές ειδήσεις μην ορμάτε κατευθείαν. Θα είναι υπεύθυνα το χέρι σας, το αυτί σας, το μάτι σας. θα έχετε κάνει αδικία σε κάποιους. Αν τότε το είχαμε εφαρμόσει αυτό, θα έπρεπε να μην εμπιστευόμασταν τους Αμερικανούς πράκτορες. Όλοι πέφτουμε στην παγίδα και στα στημέ­να. Δυστυχώς. Όλοι μας. Αν αύριο βγει κάτι, πάλι το ίδιο λάθος θα κάνουμε».

Facebook κατά εχθρών

«Μη χρησιμοποιείτε το Διαδίκτυο και το Facebook ως όπλο κατά των εχθρών μας, όπως το χρησιμοποιούν και αυτοί εναντίον μας. Να το χρησιμοποιούμε για να μεταφέρουμε τα θρησκευτικά μας μηνύματα για να υπηρετήσουμε το Ισλάμ μας».

Τα κορίτσια μόνο με… κουζινικά

«Τα αγόρια θα γαλουχηθούν να γίνουν άντρες, να είναι οι αρ­χηγοί της οικογένειας, θα αναπτύξουν ικανότητες με βάση το φύλλο τους, να παίζουν με αυτοκίνητα με όπλα ότι κάνουν πόλεμο, να μπορούν να αξιοποιούν τα χέρια τους και τα κορί­τσια θα παίζουν με κούκλες και κουζινικά».

Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας