Αρχική » Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Το Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν. Έβρου σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου δίγλωσσου βιβλίου του ομότιμου καθηγητή Νεοελληνικής Λογοτεχνίας του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια Μασκαλέρη Θανάση με τίτλο «Το Γήινο Ευαγγέλιο του Νίκου Καζαντζάκη. Θα σώσουν οι άνθρωποι τη Γη;».

Σκοπός του νέου αυτού βιβλίου είναι να ευαισθητοποιήσει τους αναγνώστες στο θέμα της διάσωσης του πλανήτη και να αφυπνίσει την οικολογική τους συνείδηση. Ακόμη, περιλαμβάνονται αποσπάσματα από το έργο του Νίκου Καζαντζάκη.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 31 Μαΐου και ώρα 20:00 στο Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης. Για τον συγγραφέα και το έργο του θα μιλήσει ο επίτιμος σχολικός σύμβουλος των φιλολόγων Ν. Έβρου Καφετζής Φώτιος ενώ κείμενα από το νέο του βιβλίο θα αναγνώσουν ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Ν. Έβρου Τριανταφυλλίδης Αχιλλέας και το μέλος του Συνδέσμου, ποιήτρια και κριτικός λογοτεχνίας Δεληγιάννη Άννα. Στο τέλος, ο συγγραφέας θα δεχθεί τις ερωτήσεις του κοινού.

 

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα…

Ο καθηγητής Θανάσης Μασκαλέρης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Τεγέα Αρκαδίας, από γονείς γεωργούς. Μετανάστευσε στην Αμερική μετά το Γυμνάσιο, 17 χρονών. Σπούδασε φιλοσοφία και αγγλική λογοτεχνία και μεταπτυχιακά, συγκριτική λογοτεχνία, με διατριβή πάνω στο έργο του Κωστή Παλαμά.

Δίδαξε Συγκριτική και Νεοελληνική Λογοτεχνία, κυρίως στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο Καλιφόρνιας στο Σαν Φρανσίσκο (1967-1996). Εκεί ίδρυσε το Κέντρο Νεοελληνικών Σπουδών το 1981 και την έδρα του Νίκου Καζαντζάκη (τη μόνη στον κόσμο) το 1983.

Εκτός από έργα κριτικής, έχει εκδώσει ποίηση, στα αγγλικά και στα ελληνικά, και μεταφράσεις ποίησης από τα ελληνικά στα αγγλικά. Δύο πρόσφατες εκδόσεις του είναι μια σημαντική Ανθολογία Νεοελληνικής Ποίησης (με τον Νάνο Βαλαωρίτη) όπως και το Γήινο Ευαγγέλιο του Νίκου Καζαντζάκη: Θα σώσουν οι άνθρωποι τη Γη.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας