Αρχική » Η ”ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ” ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

Η ”ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ” ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Στο Παρίσι παρουσιάστηκε για μια ακόμη φορά η ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ από το Ελληνικό Πολιτιστικού Κέντρου στις 12 Μαίου 2017 στο Ινστιτούτο Γκέτε με εισήγηση του  Επιμελητής Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ελληνικών Ρωμαϊκών και Ετρουσκικών Αρχαιοτήτων  του Λούβρου καθηγητή κο Ludovic Laugier, υπεύθυνου για το έργο συντήρησης της Νίκης της Σαμοθράκης που πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2013. Επίσης παρουσιάστηκε η ταινία ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ της Αγγελικής Αριστομενοπούλου που πραγματοποιήθηκε με την επιμέλεια του Κώστα Γαβρά και χρηματοδότησε το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Παρισιού.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε η έναρξη της Καμπάνιας crowdfunding -διαδικτυακής μικροχρηματοδότησης για το έργο ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ έργου της Ελληνικής Εταιρίας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού και του  Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου από την Πρόεδρο του κα Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, παρουσία του Έλληνα Πρόξενου στο Παρίσι κο Ιάσωνα Κασσελάκη, του Προέδρου του Συλλόγου των Φίλων του Λούβρου κου Sebastien Fumaroli και πλήθος μελών του συλλόγου Φίλοι του Λούβρου- Amis du Luvre.

Η Σαμοθράκη έχει αποτελέσει αντικείμενο παρουσίασης στις εκδηλώσεις του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου και τον Ιούνιο του 2016 στην Unesco αλλά  και τον Οκτώβρη του 2015 στο Ινστιτούτο Γκέτε.

Η παρουσίαση της Σαμοθράκης στο Παρίσι αποτελεί τον πρόδρομο της πρωτοβουλίας- καμπάνιας προβολής των ΜΟΝΟΠΑΤΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ η οποία έχει τη θερμή υποστήριξη των Φίλων του Μουσείου του Λούβρου.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας