Αρχική » ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΦΕΡΩΝ

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΦΕΡΩΝ

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Στις Φέρες στον χώρο του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Φερών Έβρου, παραπλεύρως του Δημοτικού Γραφείου Κίνησης, τελέστηκαν στις 27 Μαΐου 2017 και ώρα 19:00 τα εγκαίνια του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Φερών Έβρου.

Στις εναρκτήριες ομιλίες τους ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννης Καπάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Έβρου κ. Δημήτριος Πέτροβιτς, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Ευάγγελος Λαμπάκης αναφέρθηκαν στο σημαντικό έργο αντιμετώπισης καταστροφών από την νεοϊδρυθείσα υπηρεσία και έδωσαν συγχαρητήρια στους Εθελοντές Πυροσβέστες που εντάχθηκαν και υπηρετούν ήδη.

Ο Διοικητής της Π.Υ. Αλεξανδρούπολης Αντιπύραρχος κ. Κωνσταντίνος Κούκουρας εκφώνησε την ημερήσια διαταγή της Υπηρεσίας του.

Ο Αντιδήμαρχος Φερών Νικόλαος Γκότσης στον σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στις ημερομηνίες – σταθμούς για την ίδρυση Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Φερών Έβρου που είναι οι παρακάτω:

  1. Αύγουστος 2013:  Συνάντηση στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος Φερών του Αντιδημάρχου, του κ. Κούκουρα και ενδιαφερομένων εθελοντών πυροσβεστών για τη δυνατότητα ίδρυσης εθελοντικού πυροσβεστικού κλιμακίου στις Φέρες.Απόφαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Φερών με αριθμό 34/20-11-2013 με την οποία προτείνεται στο Δ.Σ. Αλεξ/πολης η υποβολή αιτήματος για ίδρυση του κλιμακίου.
  2. Απόφαση του Δ.Σ. Αλεξ/πολης με αριθμό 864/11-12-2013 για υποβολή αιτήματος προς το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος για ίδρυση του κλιμακίου και στη συνέχεια υποβολή πλήρους φακέλου (φάκελοι εθελοντών, αποτύπωση κτιριακών εγκ/σεων, τεχνική έκθεση κτιριακών εγκ/σεων, Κ.Α. προϋπ/σμού με τα κονδύλια για τη λειτουργία του κλιμακίου, άδεια κυκλοφορίας και ασφάλειας του πυροσβεστικού οχήματος).
  3. ‘Εγκριση για ίδρυση κλιμακίου στις Φέρες από τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος στις 10-10-2014.
  4. Επανυποβολή όλου του φακέλου της ίδρυσης με έγγραφο του Δημάρχου στις 8-6-2015.
  5. ‘Ιδρυση Πυροσβεστικού Κλιμακίου με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών στις 10-12-2015 (ΦΕΚ 2799/τεύχος Β/ 21-12-2015).
  6. Εναρξη λειτουργίας με απόφαση του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος στις  3-5-2017 (ΦΕΚ 1601/τεύχος Β/ 10-5-2017.
  7. Για τις Πυροσβεστικές στολές: Ο Διαγωνισμός διεξήχθη στις 22-6-2016 και ο ανάδοχος τελικά αναδείχθηκε στις 6-12-2016.

Η σύμβαση υπογράφηκε στις 7-2-2017.

Παραλαβή των στολών από το Δήμο, σταδιακά, μέχρι αρχές Απριλίου 2017.

Παραλαβή στολών από τους εθελοντές στις 20-4-2017.

Στην εκδήλωση Παραβρέθηκαν: ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννης Καπάκης, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος ΠΣ κ. Βασίλειος Καπέλιος, οι βουλευτές Έβρου ΣΥΡΙΖΑ Δημήτριος Ρίζος και Γεώργιος Καΐσας, ο Υπαρχηγός Υποστήριξης Αντιστράτηγος ΠΣ Σωτήριος Τερζούδης, ο Συντονιστής Υποστήριξης ΑΠΣ Υποστράτηγος ΠΣ Ιωάννης Ράμφος, ο Διοικητής Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Αρχιπύραρχος Ναθαναήλ Ρήγας, Διοικητές Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας, Αξιωματικοί του ΠΣ καθώς και εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης, φορέων και συλλόγων του τόπου και πλήθος κόσμου.

Για τη λειτουργία του Κλιμακίου παραχωρήθηκε χώρος από το Δήμο Αλεξανδρούπολης καθώς και όλα τα έξοδα λειτουργίας βαρύνουν τον Δήμο Αλεξανδρούπολης ενώ στελεχώνεται από 13 εθελοντές πυροσβέστες.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας