Αρχική » Αυλαία για τη φετινή ΑΚΑΔΗΜΙΑ – Δομή δια Βίου Μάθησης της Περιφέρειας Α.Μ.Θ.

Αυλαία για τη φετινή ΑΚΑΔΗΜΙΑ – Δομή δια Βίου Μάθησης της Περιφέρειας Α.Μ.Θ.

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Ταυτόχρονα σε έξι πόλεις της Περιφέρειας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 3 Μαΐου 2017 η τελετή λήξης των διαλέξεων της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ – Δομής δια Βίου Μάθησης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, για την περίοδο 2016-2017.

Χρησιμοποιώντας ειδική εφαρμογή βιντεοκλήσεων, οι έξι πόλεις που φιλοξένησαν την ΑΚΑΔΗΜΙΑ, Ορεστιάδα, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ξάνθη, Καβάλα και Δράμα, συνδέθηκαν διαδικτυακά για την ολοκλήρωση των φετινών διαλέξεων και την απονομή των βεβαιώσεων παρακολούθησης στους συμμετέχοντες.

Το παρών στην τελετή έδωσαν ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης, Αντιπεριφερειάρχης Έβρου και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ κ. Δημήτριος Πέτροβιτς, ο Πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (Δ.Π.Θ.) κ. Αθανάσιος Καραμπίνης, ο Πρόεδρος του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Τ.Ε.Ι.-Α.Μ.Θ.) κ. Αθανάσιος Μητρόπουλος, οι χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες Ροδόπης κ. Νικόλαος Τσαλικίδης, Ξάνθης κ. Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης, Καβάλας κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος και Δράμας κ. Ανάργυρος Πατακάκης, καθηγητές του Δ.Π.Θ. και του Τ.Ε.Ι.-Α.Μ.Θ. καθώς και πλήθος πολιτών, ενώ στην Ορεστιάδα, την Περιφέρεια Α.Μ.Θ. εκπροσώπησε η Περιφερειακή Σύμβουλος της Π.Ε. Έβρου κ. Νόρα Μοσχοφίδου.

Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ – Δομή διά Βίου Μάθησης έδωσε φέτος τη δυνατότητα σε 500 πολίτες της Περιφέρειας να παρακολουθήσουν σε διάστημα 14 εβδομάδων 100 διαλέξεις, σε εφτά διαφορετικές θεματικές ενότητες, ταυτόχρονα σε έξι πόλεις της Περιφέρειας, αλληλεπιδρώντας με 80 καθηγητές του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου και του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Α.Μ.Θ. Οι διαλέξεις ξεκίνησαν την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016 και ολοκληρώθηκαν στις 5 Απριλίου 2017, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων στα εξής θεματικά πεδία:

«ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ» στη Νέα Ορεστιάδα,

«ΖΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ» στην Αλεξανδρούπολη,

«ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ» στην Κομοτηνή,

«Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ» στην Ξάνθη,

«ΘΕΜΑΤΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ» και «ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ» στην Καβάλα,

«ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ» στη Δράμα.

Ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης κ. Πέτροβιτς εξέφρασε ευχαριστίες προς τον Πρύτανη και τους καθηγητές του Δ.Π.Θ., τον Πρόεδρο και τους καθηγητές του Τ.Ε.Ι.-Α.Μ.Θ. καθώς επίσης προς τον Δήμο Ορεστιάδας και το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης, που διέθεσαν δωρεάν τους χώρους τους για τις ανάγκες των διαλέξεων.

«Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με τη νέα διοίκηση του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου, τολμά και κοιτάζει μπροστά, ανταποκρινόμενη στις σύγχρονες προκλήσεις της κοινωνίας. Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ είναι ένα απτό παράδειγμα και να είστε βέβαιοι ότι ως Περιφέρεια θα έχουμε και άλλες εξαιρετικά ενδιαφέρουσες δράσεις το επόμενο διάστημα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτροβιτς.

Σε στενή συνεργασία με την ακαδημαϊκή κοινότητα, η ΑΚΑΔΗΜΙΑ της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. απευθύνεται στους πολίτες της Περιφέρειας παρέχοντας τη δυνατότητα απόκτησης εξειδικευμένων γνώσεων δωρεάν. Είναι μια πρωτοβουλία η οποία  ξεκίνησε την περίοδο 2015-2016 στην Π.Ε. Έβρου, με τη στήριξη του αείμνηστου Περιφερειάρχη Γιώργου Παυλίδη, και στοχεύει στη δια βίου εκπαίδευση των πολιτών και στη διασύνδεση των τοπικών ιδρυμάτων ανώτατης εκπαίδευσης με την κοινωνία.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας