Αρχική » Στα κρατητήρια Κομοτηνής ιερέας από την Αλεξανδρούπολη

Στα κρατητήρια Κομοτηνής ιερέας από την Αλεξανδρούπολη

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Στην Κομοτηνή κρατείται από την Τετάρτη ιερέας που ανήκε στη Μητρόπολη της Αλεξανδρούπολης και τα τελευταία χρόνια απασχολεί τις δικαστικές αρχές καθώς σε βάρος του εκκρεμούν σειρά δικαστηρίων που σχετίζονται με συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος του μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης αρχικά και εν συνεχεία και άλλων λαϊκών και κληρικών.
Η ιστορία ξεκίνησε όταν πριν από μερικά χρόνια είχαν κυκλοφορήσει στην Αλεξανδρούπολη μια σειρά από φυλλάδια με ύβρεις σε βάρος του κου Άνθιμου αρχικά. Στη συνέχεια έγινε δεύτερη και τρίτη «έκδοση» στις οποίες εκτός από του μητροπολίτη θίγονταν και υπολήψεις άλλων ανθρώπων, λαϊκών και κληρικών.
Από την πρώτη κιόλας έκδοση, ο μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης είχε υποβάλλει μήνυση κατ’ αγνώστων, αλλά και στις επόμενες εκδόσεις το ίδιο είχαν κάνει και οι υπόλοιποι θιγόμενοι.
Όταν το δικαστήριο απεφάνθη ότι ο συγκεκριμένος ιερέας ευθύνεται για τα φυλλάδια (για τη σύνταξη και την κυκλοφορία τους) οι μηνύσεις έπαψαν να είναι «κατ’ αγνώστων» και προσωποποιήθηκαν στον συγκεκριμένο. Έτσι, εδώ και ένα χρόνο περίπου ο ιερέας Ι.Κ. πηγαινοέρχεται στα δικαστήρια για δύο λόγους: πρώτον γιατί εκδικάζονται με τη σειρά οι υποβληθείσες μηνύσεις, αλλά και γιατί ενδιαμέσως εκδικάζονται και εφέσεις που έχει ασκήσει ο ίδιος επί διαφόρων δικαστικών αποφάσεων.

Πάντως, να αναφέρουμε ότι δεν ανήκει πλέον στο δυναμικό των ιερέων της Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης (αν και φέρει ακόμη το σχήμα) ενώ έχει ήδη καταβάλλει υψηλά ποσά ως εγγυήσεις αποφυλάκισης για προηγούμενες καταδίκες.
Όσο για τη συγκεκριμένη, που τον οδήγησε στο κρατητήριο της Κομοτηνής, δεν έχει γίνει γνωστό αν θα καταβάλλει χρήματα ή αν θα εκτίσει την καταλογισθείσα ποινή.

Πηγή: xronos.gr

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας