Αρχική » Οδηγό Εθελοντικής Αιμοδοσίας από την Περιφέρεια ΑΜΘ

Οδηγό Εθελοντικής Αιμοδοσίας από την Περιφέρεια ΑΜΘ

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης – Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, παρουσίασε τον «Οδηγό Εθελοντικής Αιμοδοσίας, Δωρεάς Μυελού των Οστών, Ομφαλικού Αίματος και Οργάνων», σε ειδική εκδήλωση στο Νομαρχείο στην Αλεξανδρούπολη, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς, κατά την επίσημη παρουσίαση του εντύπου τόνισε: «Το αίμα και τα ανθρώπινα όργανα δεν παράγονται, παρά μόνο χαρίζονται. Με αυτόν τον Οδηγό «Ζωής» που εκδώσαμε ως Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης – Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, προσδοκούμε, μέσα από την ενημέρωση των πολιτών όλων των ηλικιών του τόπου μας, να προωθηθεί η ιδέα της εθελοντικής αιμοδοσίας και της δωρεάς μυελού των οστών, ομφαλικού αίματος και οργάνων. Στόχος μας είναι να πολλαπλασιαστούν οι εθελοντές που δωρίζουν το αίμα τους, ώστε η χώρα μας να καταστεί αυτάρκης, αλλά και να αυξηθούν οι μεταμοσχεύσεις των οργάνων, δίνοντας συνέχεια στη ζωή! Ευχαριστώ ιδιαιτέρως όσους συνέδραμαν στο να καταστεί ο Οδηγός αυτός επιστημονικά έγκυρος. Την επιμέλεια της έκδοσης του Οδηγού ανέλαβε η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, με τη συνδρομή του Κέντρου Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου και της Ένωσης Συλλόγων και Ομάδων Εθελοντών Αιμοδοτών Έβρου. Η μεταξύ μας συνεργασία ήταν πολύτιμη και ανέδειξε τη σημαντικότητα του παραγόμενου έργου. Εμείς, πάντα θα επιδιώκουμε να προβαίνουμε σε ανάλογες ενέργειες που έχουν τη δυναμική να υπηρετούν τόσο σοβαρούς σκοπούς και μπορούν να συμβάλουν στην προαγωγή, στην πρόληψη και στη διαφύλαξη της υγείας των συμπατριωτών μας».

Ο “Οδηγός Εθελοντικής Αιμοδοσίας, Δωρεάς Μυελού των Οστών, Ομφαλικού Αίματος και Οργάνων”, θα διανεμηθεί αρχικά σε δημόσιες υπηρεσίες και φορείς του τομέα υγείας και σε δεύτερο χρόνο στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας