Αρχική » Επίσκεψη του Γενικού Πρόξενου της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη στο Επιμελητήριο Έβρου

Επίσκεψη του Γενικού Πρόξενου της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη στο Επιμελητήριο Έβρου

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017, ο Γενικός Πρόξενος της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Philippe Ray, μαζί με την επίτιμη Πρόξενο της Γαλλίας στην Αλεξανδρούπολη, κα Μαρίνα Δουλάμη, επισκέφθηκαν το Επιμελητήριο Έβρου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε μια εκτενής παρουσίαση, από τον Πρόεδρο Χριστόδουλο Τοψίδη για τις υποδομές, τις επενδυτικές δυνατότητες και αναπτυσσόμενους κλάδους που παρουσιάζουν ωριμότητα και ετοιμότητα για συνεργασία με Γαλλικές επιχειρήσεις. Έμφαση δόθηκε στην περιορισμένη παρουσία των Γαλλικών επενδύσεων στον Έβρο, ενώ αναλύθηκαν τρόποι ενδυνάμωσης των εμπορικών συναλλαγών. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ισοζύγιο εξαγωγών Ελλάδας-Γαλλίας για το 2016 σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, ο Έβρος είχε ελάχιστη συμμετοχή.

Ο κ. Χριστόδουλος Τοψίδης αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη συμβολή των Γάλλων από την ίδρυση της Αλεξανδρούπολης, και έπειτα εστίασε στην διερεύνηση ενός  πλαισίου στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ επιχειρήσεων της Γαλλίας και του Έβρου. Πιο ειδικά εστίασε στους κλάδους διατροφής (Οινοποιία, Ελαιόλαδο), Αγροτικών προϊόντων (σκόρδα, σπαράγγια),  Τουρισμού (συνεδριακός, θεματικός και αναψυχής), μετάξης.

Ο κ. Ray δήλωσε ότι υπάρχουν ώριμες συνθήκες για την έναρξη διαλόγου, με στόχο την επιχειρηματική συνεργασία, ενώ  αναφέρθηκε ότι η συνάντηση αυτή αποτελεί την έναρξη για την περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων.

Με την παρούσα συνάντηση θεμελιώθηκε ένας γόνιμος δίαυλος επικοινωνίας, που θα ενεργοποιήσει μηχανισμούς αξιοποίησης των δυνατοτήτων για την ενίσχυση προοπτικών.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας