Αρχική » ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ: «Ζιζανιολογία και Βιώσιμη Αγροτική Ανάπτυξη»

ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ: «Ζιζανιολογία και Βιώσιμη Αγροτική Ανάπτυξη»

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του ΔΠΘ διοργανώνει το 19ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο της Ελληνικής Ζιζανιολογικής Εταιρείας στις 29, 30 και 31 Μαρτίου 2017 στις εγκαταστάσεις του ΔΠΘ στην Ορεστιάδα.

Ο τίτλος του Συνεδρίου είναι «Ζιζανιολογία και Βιώσιμη Αγροτική Ανάπτυξη». Στο Συνέδριο έχουν δηλώσει συμμετοχή και θα παραστούν ειδικοί επιστήμονες και φοιτητές από όλη την χώρα. Επίσης, θα υπάρχουν συμμετοχές από την διεθνή επιστημονική κοινότητα (Δανία, Βουλγαρία, Ιταλία).

Την εναρκτήρια ομιλία θα εκφωνήσει ο διακεκριμένος Καθηγητής του Πανεπιστημίου του Aarhus της Δανίας κ. Per Kudsk, με θέμα τις τάσεις της ολοκληρωμένης αντιμετώπισης των ζιζανίων σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Τις εργασίες του Συνεδρίου, μεταξύ άλλων, θα απασχολήσουν τα παρακάτω αντικείμενα: βιολογία- φυσιολογία-οικολογία των ζιζανίων, ολοκληρωμένη-βιολογική αντιμετώπιση, ανταγωνισμός και αλληλοπάθεια ζιζανίων, ανθεκτικότητα ζιζανίων στα ζιζανιοκτόνα, καινοτόμα συστήματα διαχείρισης ζιζανίων, νέα είδη ζιζανίων-νέα ζιζανιοκτόνα-νέες καλλιέργειες, συμπεριφορά ζιζανιοκτόνων στο περιβάλλον και αυτοφυής χλωρίδα ως δεξαμενή βιοποικιλότητας.

Στη διάρκεια του Συνεδρίου έχει προγραμματιστεί συνάντηση των συνέδρων με αγρότες της περιοχής. Ειδικότερα, η συνεδρία της Παρασκευής 31 Μαρτίου 2007 και ώρα 12:30 είναι αφιερωμένη σε ζιζανιολογικά προβλήματα του Νομού Έβρου. Στη συνεδρία αυτή, οι ενδιαφερόμενοι αγρότες θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν ελεύθερα ερωτήσεις για θέματα ζιζανιολογικού ενδιαφέροντος – και όχι μόνο – και να λάβουν άμεσα απαντήσεις από διακεκριμένους επιστήμονες του κλάδου.

Πρόγραμμα Συνεδρίου

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας