Αρχική » Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος εργαστηρίου κόμικ -ζωγραφικής και αφήγησης στις δομές «Άρσις»

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος εργαστηρίου κόμικ -ζωγραφικής και αφήγησης στις δομές «Άρσις»

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος εργαστηρίου κόμικ – ζωγραφικής και αφήγησης με τη συμμετοχή φιλοξενούμενων παιδιών ηλικίας 6 έως 10 ετών στις Δομές ”Άρσις” από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης ενώ σύντομα θα ξεκινήσει και ο δεύτερος κύκλος για τους εφήβους ηλικίας 10 έως 12 ετών.

Η όλη ιδέα προέκυψε από το πρόγραμμα “Βιβλιοθήκες του Δ.Ε.Β. χώρος φιλικός στους πρόσφυγες” και υλοποιήθηκε από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης που ανταποκρίθηκε σε πρόταση της Εθνικής Βιβλιοθήκης Ελλάδος. Σκοπός του πρότζεκτ είναι η δημιουργική δραστηριοποίηση των παιδιών και η εκμάθηση νέων δεξιοτήτων μέσω των εικόνων. Τα παιδιά διδάχθηκαν ζωγραφική με την καθοδήγηση των Καίτη Μακρή και Γουλάμ Ρεζάεει ενώ παράλληλα είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν τη φαντασία τους και να έχουν μια (πρώτη) επαφή με τη γραφή. Το τελικό προϊόν -κόμικ που θα δημιουργηθεί θα αποτελεί σύνθεση των ίδιων των παιδιών, ενώ θα είναι γραμμένο στα ελληνικά, στοχεύοντας ταυτόχρονα στην εκμάθηση ενός βασικού λεξιλογίου της χώρας παραμονής τους. Στο τέλος των εργαστηρίων τα παιδιά θα λάβουν αναμνηστικό αντίτυπο του έργου τους, ενώ θα μπορέσουν να το παρουσιάσουν στο κοινό σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της δημοτικής βιβλιοθήκης.

Υπεύθυνοι Σχεδιασμού: Δώρα Παπαδοπούλου (Άρσις Transit), Βάνα Πέππα (Άρσις Transit), Καίτη Μακρή (Δημοτική Βιβλιοθήκη)

 

Υπεύθυνοι υλοποίησης: Γουλαμ Ρεζαεει (Arsis transit), Μοχάμετ Αλί Ελία (Arsis transit), Καίτη Μακρή (Υπεύθυνη Δημοτικής Βιβλιοθήκης), Κική Τσακαλδήμη (Διοικητική Υπάλληλο), Γιώτα Γιαλαμά (Εθελόντρια-Εμψυχώτρια)

Τόπος υλοποίησης:Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης Αίνου 46, Άρσις Αλεξανδρούπολης Κωνσταντινουπόλεως 34, Ισόγειο

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας