Αρχική » ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ

ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Από τις 15 Φεβρουαρίου ξεκίνησε η λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Σαμοθράκης, ένα από τα πρώτα, αν όχι το πρώτο στη χώρα Κέντρο Κοινότητας που ξεκίνησε τη λειτουργία του.

Ήδη έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του σε σημαντικό αριθμό ωφελούμενων, γεγονός που δικαιώνει τις προσπάθειες του Δήμου αλλά και την πεποίθηση ότι αποτελούσε αναγκαιότητα για την τοπική κοινωνία.

            Στις 28.2.2017 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου που βρίσκεται στην Χώρα Σαμοθράκης ημερίδα παρουσίασης των παρεχόμενων υπηρεσιών του   «Κέντρου Κοινότητας Δήμου Σαμοθράκης».

            Σκοπός της ημερίδας ήταν η πληροφόρηση των κατοίκων αλλά και των φορέων που δραστηριοποιούνται στην Σαμοθράκης για την έναρξη λειτουργίας της νέας κοινωνικής δομής του Δήμου και η παρουσίαση των παρεχόμενων υπηρεσιών του.

            Την έναρξη της ημερίδας έκανε ο Αντιδήμαρχος κ. Γαλατούμος Νικόλαος, ο οποίος έκανε αναφορά στις ενέργειες του Δήμου για την δημιουργία του Κέντρου Κοινότητας, την διαμόρφωση του κτιρίου ώστε να είναι προσβάσιμο από άτομα ΑΜΕΑ και  την εξασφάλιση οχήματος για την λειτουργία κινητής μονάδας για την εξυπηρέτηση των ατόμων που έχουν δυσκολίες πρόσβασης αλλά και στην γενικότερη στόχευση της Δημοτικής Αρχής για την βελτίωση της ποιότητας ζωής και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής προκειμένου να συγκρατηθεί η διαρροή του πληθυσμού και ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων. Στην συνέχεια η Προϊσταμένη του Αυτοτελούς Γραφείου Προγραμματισμού, Πληροφορικής και Διαφάνειας του Δήμου κα. Καπετανίδου Στυλιανή παρουσίασε τον Επιχειρησιακό Σχεδιασμό του Δήμου και τα μέτρα και τις δράσεις που περιλαμβάνονται στον στόχο 2 ¨Ενίσχυση της Κοινωνικής Πολιτικής και των Υπηρεσιών Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού στα πλαίσια του οποίου εντάσσεται και η δημιουργία του Κέντρου Κοινότητας.

            Στα πλαίσια της ημερίδας παρουσιάστηκαν στο κοινό τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας κα. Βάβουρα Μαλαματένια Κοινωνική Λειτουργός και Συντονίστρια του Κέντρου,  κα. Βαβάλου Πολυξένη Κοινωνική Λειτουργός και η κα. Σλαβίδου Βασιλική στέλεχος για θέματα απασχόλησης και επιχειρηματικότητας.

            Τα στελέχη του Κέντρου  παρουσίασαν αναλυτικά το σκοπό, τον τρόπο λειτουργίας και τις παρεχόμενες υπηρεσίες της νέας δομής, με εκτενή αναφορά στο κοινωνικό εισόδημα, στα προνοιακά επιδόματα, στη διανομή τροφίμων και προσεχώς φαρμάκων και στα τρέχοντα προγράμματα απασχόλησης ανέργων και ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας.

     Η λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Σαμοθράκης χρηματοδοτείται από το  Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ¨Ανατολική Μακεδονία – Θράκη 2014-2020¨ για διάστημα πέντε (5) ετών και ευελπιστούμε να αποτελέσει την ομπρέλα της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Σαμοθράκης και τον καμβά για την διεύρυνσή τους.

     Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Σαμοθράκης λειτουργεί στο Ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου στη Χώρα. ‘Ωρες κοινού 09.00-14.00 τηλέφωνο επικοινωνίας 2551098097 e-mail:kks@samothraki.gr, Προγράμματα Κοινωνικής Πολιτικής- Ευκαιρίες Απασχόλησης: www.samothraki.gr (Κέντρο Κοινότητας)

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας