Αρχική » Αν. Δημοσχάκης: Κατάθεση Αναφοράς για τις ελλείψεις στη λειτουργία του Φυτοϋγειονομικού Σταθμού Κήπων

Αν. Δημοσχάκης: Κατάθεση Αναφοράς για τις ελλείψεις στη λειτουργία του Φυτοϋγειονομικού Σταθμού Κήπων

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αν. Δημοσχάκης, κατέθεσε στο προεδρείο της Βουλής επιστολή της Πανελλήνιας Ένωσης Γεωπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σχετικά με τις ελλείψεις που παρατηρούνται στον Φυτοϋγειονομικό Σταθμό Κήπων του Ν. Έβρου, γεγονός που δυσχεραίνει τις δειγματοληψίες – ελέγχους σε φορτία φυτικής προέλευσης με προορισμό χώρες της Ε.Ε. και την Ελλάδα, φυσικά.

Στην επιστολή περιγράφονται τα σημαντικότερα προβλήματα, που είναι η απουσία κτηριακών και εργαστηριακών υποδομών, καθώς και ανυψωτικού μηχανήματος (κλαρκ).  Οι ελλείψεις αυτές καθιστούν πολύ δύσκολο το έργο των φυτοϋγειονομικών και ποιοτικών ελεγκτών, ενώ ελλοχεύει και ο κίνδυνος ατυχήματος κατά τη διάρκεια των εργασιών.

Όπως αναφέρει η Πανελλήνια Ένωση Γεωπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων οι λύσεις που προτείνονται είναι η κατασκευή απαιτούμενων εγκαταστάσεων ή η παραχώρηση στεγασμένου χώρου από την Τελωνειακή Αρχή Κήπου, που να πληροί τις συγκεκριμένες προδιαγραφές.

Το Υπουργείο οφείλει να ασχοληθεί με το θέμα καθώς στο συγκεκριμένο Σημείο Εισόδου πραγματοποιούνται έλεγχοι σε πάνω από 5.500 φορτία ετησίως και εισπράττονται τέλη πέραν των 100.000 ευρώ ανά έτος.

Για το θέμα της αναβάθμισης των υπηρεσιών του Σημείου Εισόδου και Εξόδου Κήπων ο Βουλευτής είχε καταθέσει σχετική Επίκαιρη Ερώτηση στις 18 Ιουλίου 2016 η οποία συζητήθηκε στην Ολομέλεια στις 29 Ιουλίου.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας