Αρχική » Αλεξανδρούπολη: Με τα ποιο υπερσύγχρονα μηχανήματα εξοπλίζεται μέχρι τέλος Μαΐου η ΜΕΘ του ΓΠΝΑ

Αλεξανδρούπολη: Με τα ποιο υπερσύγχρονα μηχανήματα εξοπλίζεται μέχρι τέλος Μαΐου η ΜΕΘ του ΓΠΝΑ

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Τα πιο σύγχρονα μηχανήματα αναμένεται να εγκατασταθούν μέχρι τέλος Μαΐου στη μονάδα Εντατικής θεραπείας του Γ.Π.Ν. Αλεξανδρούπολης για πιο γρήγορη διάγνωση και παρέμβαση καθώς ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες μέσω ΕΣΠΑ για την πλήρη ανανέωση της μονάδας και τις επόμενες ημέρες αρχίζει η σταδιακή παράδοση και εγκατάσταση των μηχανημάτων .
Τα παραπάνω ανακοίνωσαν σε κοινή συνέντευξη τύπου ο Διοικητής του νοσοκομείου κ.Δημήτρης Αδαμίδης και ο Καθηγητής-Διευθυντής της ΜΕΘ κ.Ιωάννης Πνευματικός.

Η συνολικό κόστος των μηχανημάτων αγγίζει τις 550.000 ευρώ και πρόκειται για δέκα αναπνευστήρες, νέας τεχνολογίας και δέκα συνοδά μόνιτορ, που θα περιλαμβάνουν δυο κεντρικούς σταθμούς παρακολούθησης των ασθενών, από τους πιο σύγχρονους που υπάρχουν. Παράλληλα, θα αντικατασταθούν 8 κλίνες της ΜΕΘ και 2 άκρως υπερσύγχρονες εξειδικευμένες κλίνες ΜΕΘ, ενώ η μονάδα θα εξοπλιστεί και με 40 αντλίες χορήγησης φαρμάκων. Επίσης πολύ σημαντική είναι η πρόσληψη 7 νοσηλευτών για τη ΜΕΘ, καθώς σύμφωνα με τον διοικητή του ΠΓΝΕ Δημήτρη Αδαμίδη, «δεν φτάνει μόνο να έχεις τα μηχανήματα πρέπει να υπάρχει και το προσωπικό, ώστε να τα αξιοποιήσεις στο έπακρο. Μόνο έτσι μία επένδυση έχει πραγματικά, ουσιαστικό όφελος για τους ασθενείς».

Από την πλευρά του, ο διευθυντής της ΜΕΘ καθηγητής κ. Ιωάννης Πνευματικός, έκανε λόγο για έναν μαραθώνιο περίπου πέντε ετών, προκειμένου να ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία ώστε να έχει αίσιο τέλος και να επιτευχθεί η προμήθεια υψηλής ποιότητας και υψηλής τεχνολογίας ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για τη ΜΕΘ.
«Ήταν ένας δύσκολος διαγωνισμός, είχαμε να παλέψουμε με τη γραφειοκρατία, τις ενστάσεις, τη συνεργασία των διαφόρων φορέων, αλλά ευτυχώς όλα αυτά τελείωσαν και επίκειται τις επόμενες μέρες και εβδομάδες, σταδιακά, η παραλαβή του εξοπλισμού ,είπε ο κ.Πνευματικός και τόνισε : «o εξοπλισμός που θα παραδοθεί αποτελεί ένα ποιοτικό άλμα προς την ψηφιακή εποχή, για την παρακολούθηση των ασθενών ,την πιο γρήγορη διάγνωση και παρέμβαση.»

Πηγή: ert.gr

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας