Αρχική » Αλεξανδρούπολη: Εκπαιδευτική δράση «Νερό :ο διάφανος θησαυρός,» υλοποιεί το ΜΦΙ και η ΔΕΥΑΑ

Αλεξανδρούπολη: Εκπαιδευτική δράση «Νερό :ο διάφανος θησαυρός,» υλοποιεί το ΜΦΙ και η ΔΕΥΑΑ

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Την εκπαιδευτική δράση με τίτλο «Νερό :ο διάφανος θησαυρός,» θα υλοποιήσει από τις 27 Μαρτίου μέχρι και 7 Απριλίου το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας(ΜΦΙ) σε συνεργασία με την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης -Αποχέτευσης του Δήμου Αλεξανδρούπολης.(ΔΕΥΑΑ),στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας νερού η οποία γιορτάζεται στις 22 Μαρτίου.

«Η ΔΕΥΑΑ αποτελεί τον καταλληλότερο φορέα για να αναδείξουμε από κοινού τη σημαντικότητα του νερού, τους τρόπους επεξεργασίας και διαχείρισης καθώς και να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες να υιοθετήσουν απλές και αποτελεσματικές πρακτικές μέσα από τις οποίες θα αποφεύγεται η κατασπατάληση του νερού με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση πόρων υδάτινου και οικονομικού,» ανέφερε κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου ο διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας κ.Γιάννης Ναιτίδης

«Το νερό είναι το πολυτιμότερο αγαθό και η κατασπατάληση του δεν μπορεί να θεραπευτεί προσπαθώντας να μειώσουμε την κατανάλωση στα νοικοκυριά απ ευθείας. Πρέπει να πούμε στα νέα παιδιά, σε αυτά τα οποία πρέπει να δημιουργήσουν μια παιδεία διαφορετική και μια αντίληψη διαφορετική ως προς την διαχείριση του νερού,» ανέφερε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ κ. Ευάγγελος Μυτιληνιός

Στόχος της δράσης η οποία απευθύνεται σε μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσής, σύμφωνα με την υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ΜΦΙ κ. Έφη Ανδρεάδου είναι η ευαισθητοποίηση και η εμπλοκή σε διαδικασίες μάθησης για την σημαντικότητα του νερού, τον κύκλο της ζωής του, τους τρόπους εξοικονόμησης του, τις διαδικασίες καθαρισμού ,φιλτραρίσματος και επεξεργασίας του νερού.

Όλα τα προγράμματα θα υποστηρίζονται από εργαστηριακό εξοπλισμό, ενώ σε κάθε πρόγραμμα οι μαθητές θα εμπλέκονται στη μαθησιακή διαδικασία μέσα από διατύπωση υποθέσεων, πειραματισμό, αναζήτηση λύσεων καθώς και παιχνίδι.

Πηγή: ert.gr

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας