Αρχική » Αλεξανδρούπολη: 43.720 ασθενείς στα εξωτερικά ιατρεία το 2016

Αλεξανδρούπολη: 43.720 ασθενείς στα εξωτερικά ιατρεία το 2016

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Συνολικά σαράντα τρεις χιλιάδες επτακόσιοι είκοσι (43.720)ασθενείς εξετάστηκαν στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης κατά το 2016. 41.650 ασθενείς νοσηλεύτηκαν με 131.640 μέρες νοσηλείας, ενώ διενεργήθηκαν 7.669 χειρουργικές επεμβάσεις κάθε είδους.

Το Γ.Π.Ν.Α διαθέτει 671 κλίνες, ενώ ο προυπολογισμός του για το 2016 διαμορφώθηκε στα 36.431.869 ευρώ.

Τα παραπάνω στοιχεία ανακοίνωσε ο υποδιοικητής του νοσοκομείου Σταύρος Τζοίδης κατά την πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Υγείας κ. Α. Ξανθού, υπογραμμίζοντας πως για την απρόσκοπτη και βέλτιστη λειτουργία του νοσοκομείου κρίνεται η άμεση πρόσληψη προσωπικού, ή αύξηση του προϋπολογισμού ,η σύνταξη νέου οργανισμού καθώς και η σύνταξη εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας.

Σύμφωνα με τον υποδιοικητή του νοσοκομείου, «Το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης αποτελεί μια αποκεντρωμένη και ανεξάρτητη υπηρεσιακή μονάδα της 4ης Διοικητικής Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης με διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια και βασίζεται σε ένα σύγχρονο μοντέλο αυτοδιοίκησης και παραγωγής υπηρεσιών.»

Το νοσοκομείο έχει προχωρήσει διαδικασίες με έργα ενταγμένα στο ΕΣΠΑ όπως ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, αίθουσα ψηφιακού αγγειογράφου, δυο διαμερίσματα ψυχικής υγείας

Όσο αφορά τα εξειδικευμένα έργα προς ένταξη τα οποία βρίσκονται σε διάφορα στάδια μεταξύ άλλων είναι: η προμήθεια Στεφανιογραφου, Αναισθησιολογικός εξοπλισμός, ιατροτεχνολογικος εξοπλισμός για χειρουργεία και ιατροτεχνολογικος εξοπλισμός για την καρδιοχειρουργική και την Νευρολογική κλινική.

Σημειώνεται πως έξι κλινικές του νοσοκομείου έχουν πιστοποιηθεί με ISO 9001, ενώ με γνώμονα την παροχή προς τους πολίτες υψηλού επιπέδου φροντίδα και στο πλαίσιο της αποτελεσματικότερης και ποιοτικότερης λειτουργίας του νοσοκομείου οι άμεσοι στόχοι οι οποίοι ετέθησαν από την Διοίκηση του νοσοκομείου μεταξύ άλλων είναι : η εγκατάσταση φ/β μέσω ΚΑΠΕ, εγκατάσταση Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού Θερμότητας με ψύκτη υψηλής απόδοσης, νέο σύγχρονο μηχάνημα ακτινοθεραπείας, καθώς και η πλατφόρμα e-Ραντεβού βασισμένη σε διεθνή πρότυπα, η οποία αναμένεται να διευκολύνει το κλείσιμο ραντεβού μέσω ενός υποσυστήματος από την ιστοσελίδα του νοσοκομείου.

 

Πηγή : ert.gr

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας