Αρχική » ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ : Παγκόσμια αναγνώριση για ελληνική εταιρεία γάλακτος

ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ : Παγκόσμια αναγνώριση για ελληνική εταιρεία γάλακτος

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Παγκόσμια αναγνώριση για μια ελληνική εταιρεία γάλακτος από την αμερικανική Alta Genetics, η οποία είναι η μεγαλύτερη εταιρεία στον χώρο της γενετικής στον κόσμο.

Αυτό έγινε μετά από την επίσκεψη στελεχών της, πριν από λίγους μήνες, στην φάρμα της «ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ» η οποία βρίσκεται στην περιοχή Μέστης Έβρου. Σκοπός τους ήταν να την παρουσιάσουν όχι μόνο στους κτηνοτρόφους συνεργάτες της, αλλά και στο σύνολο των πελατών της κορυφαίας αυτής αμερικανικής εταιρείας σε δεκάδες χώρες της υφηλίου.

Στο αφιέρωμα που κάνει η Alta Genetics στην επίσημη ιστοσελίδα της, υπάρχει ιδιαίτερη αναφορά στην φιλοσοφία της φάρμας «Respect the cows» της εταιρείας γάλακτος του ακριτικού Έβρου, όπου γίνεται πράξη με συνθήκες ευζωίας, διατροφής χωρίς σόγια, και προληπτικά πρωτόκολλα υγείας, στοιχεία που τελικά επιτυγχάνουν υψηλές αποδόσεις ποιοτικού γάλακτος, το οποίο και αποτελεί την πρώτη ύλη για τα προϊόντα.

Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στο ιδιαίτερα τιμητικό αφιέρωμα: «Η φάρμα με αγελάδες της “ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ” βρίσκεται στη βορειοανατολική Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θράκη, είναι οικογενειακή επιχείρηση και λειτουργεί με herd manager τον Παύλο Παπαζηλάκη, γεωπόνο, και farm manager τον Παναγιώτη Παπαζηλάκη, μηχανολόγο μηχανικό.

Συνεργάζεται εδώ και επτά χρόνια με την «ALTA GENETICS» για την γενετική του κοπαδιού, αλλά και με τον Ran Solomon, διατροφολόγο από Ισραήλ για την σύνθεση των σιτηρεσίων. Τα τελευταία χρόνια η «Campus» όπως ονομάζεται η θυγατρική εταιρεία στην οποία ανήκει η φάρμα, έχει αυξήσει το παραγωγικό της κοπάδι από 120 σε 900 αγελάδες. Ταυτόχρονα διπλασίασε την απόδοση γάλακτος ανά ζώο, καθώς και τους αναπαραγωγικούς της δείκτες!

Η ποιότητα του γάλακτος αποτελεί την υψηλή προτεραιότητα της προσπάθειας, αφού η συνολική παραγωγή επεξεργάζεται στο εργοστάσιο την «ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ» (το οποίο βρίσκεται στο ακριτικό Διδυμότειχο, κυριολεκτικά λίγα μόλις μέτρα δίπλα στα ελληνοτουρκικά σύνορα). Εκεί, στην Ελλάδα, παράγεται το «Authentic Greek Yogurt», από φρέσκο ελληνικό γάλα.

Ο αριθμός σωματικών κυττάρων στο γάλα (που είναι δείκτης υγείας του μαστού) είναι σταθερά κάτω από 165.000 ανά ml, αρκετά κάτω από το όριο της ΕΕ και τον ελληνικό μέσο όρο.

Η εντυπωσιακή απόδοση γάλακτος του κοπαδιού, προέρχεται από αγελάδες που δεν διατρέφονται με σόγια, πράγμα που διαφοροποιεί το Greek yogurt που παράγει η «ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ». Το heat stress είναι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες κτηνοτρόφοι.

Για την καταπολέμηση των παρενεργειών αυτής της πρόκλησης, η CAMPUS δροσίζει τις αγελάδες της έξι φορές την ημέρα, τρεις φορές κατά την διάρκεια των αρμεγμάτων, και άλλες τρεις φορές ενδιάμεσα των αρμεγμάτων σε ξεχωριστό cooling yard.

Για τη γενετική βελτίωση και την αναπαραγωγή, η CAMPUS έχει επιλέξει να συνεργαστεί με την Alta. Έχουν θέσει τον δικό τους γενετικό στόχο με 60% έμφαση στην παραγωγή, 40% για την υγεία και 0% για τη διάπλαση.

Ένα εντατικό πρόγραμμα διαχείρισης και διατροφής των μοσχαριών και των μοσχίδων στη συνέχεια, έχει ως αποτέλεσμα οι μοσχίδες να γεννούν πρώτη φορά σε ηλικία 23,5 μηνών, πολύ καλύτερα από τον ελληνικό μέσο όρο.

Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι σέβονται τις αγελάδες τους και γι’ αυτό έχουν αποφασίσει να κάνουν ότι καλύτερο προκειμένου αυτές να διαβιούν και να τρέφονται σε συνθήκες ευζωίας. Μεγάλο μέρος της παραγωγικής και αναπαραγωγικής επιτυχίας που έχει το κοπάδι, οφείλεται επίσης στα άνετα κτήρια όπου βρίσκονται οι αγελάδες. Τα κτήρια είναι compost barn και στοχεύουν στο να παρέχουν μέγιστη άνεση για αυτές».

πηγή : newmoney.gr

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας