Αρχική » Πάλι τα ΜΜΕ φταίνε! Να μην μεταδίδουν τις αστοχίες μας! Δεν κλείνει το νοσοκομείο Διδ/χου!

Πάλι τα ΜΜΕ φταίνε! Να μην μεταδίδουν τις αστοχίες μας! Δεν κλείνει το νοσοκομείο Διδ/χου!

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Με τα ΜΜΕ του Έβρου τα έβαλαν οι τρεις Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί μεταδίδουν πληροφορίες που δεν ευσταθούν, όπως ισχυρίζονται με το δελτίο τύπου που εξέδωσαν και συνυπογράφουν και οι τρείς! Ο Βουλευτής Γιώργος Καίσας που συνυπογράφει την γενικόλογη και ασαφή κατηγορία εναντίον των ΜΜΕ του Έβρου, υποστηρίζει πως μετέδωσαν ανακριβείς πληροφορίες με βάση τις οποίες τα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, πρόκειται να κλείσουν για λίγες ημέρες μέχρι το προσωπικό να πάρει τις άδειες που δικαιούται. Οι Βουλευτές μάλιστα αποδίδουν και ευθύνες στα ΜΜΕ για την … αφωνία τους, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, τα προηγούμενα χρόνια για τα προβλήματα του νοσοκομείου Διδυμοτείχου!!!

Ωστόσο ο Πρόεδρος των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Στάθης Στάμος που αντιπαρατέθηκε σήμερα στον STATUS 94.2 με τον Βουλευτή Καίσα, αποκάλυψε ότι η πληροφορία περί κλεισίματος του νοσοκομείου Διδυμοτείχου, προκύπτει από την έγγραφη απόφαση του νέου Διοικητή των Νοσοκομείων Έβρου Δημήτρη Αδαμίδη, όπου ρητά αναφέρεται ότι σε συγκεκριμένες ημερομηνίες «αναστέλλεται η λειτουργία των εξωτερικών ιατρείων του νοσοκομείου Διδυμοτείχου» λόγω αδειών του προσωπικού. Ο κ. Στάμος ωστόσο διαβεβαίωσε ότι ύστερα από τις σχετικές ρυθμίσεις που επέτυχαν η ιατρική υπηρεσία, σε συνεργασία με τους εργαζόμενους, τα εξωτερικά ιατρεία θα λειτουργούν αδιάλειπτα, παρά την δυσβάσταχτη υποστελέχωση του νοσοκομείου.

 

Δελτίο Τύπου
21-7-2016

Σχετικά με φήμες που διαδόθηκαν μέσω γνωστού μέσου ενημέρωσης του Έβρου περί δήθεν κλεισίματος των Εξωτερικών Ιατρείων του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου και απώλειας εκατοντάδων ραντεβού, ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας ότι απλά πρόκειται για προγραμματισμένες από το ίδιο το Νοσοκομείο τροποποιήσεις στα ραντεβού των Ιατρών, λόγω των καλοκαιριών αδειών του Ιουλίου – Αυγούστου και για τις οποίες το Νοσοκομείο έχει ήδη φροντίσει να ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους για τις όποιες αλλαγές.

Ο Λαός του Βορείου Έβρου όπως και εμείς, γνωρίζουμε την τραγικότητα της κατάστασης στην Υγεία που μας κληροδότησαν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ – ΝΔ της προηγούμενης 6ετίας και δεδομένων των συνθηκών κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για την καλυτέρευσή της.

Όλοι όσοι σήμερα βγαίνουν στα ΜΜΕ και αγωνιούν για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, υπονοώντας μάλιστα αδράνεια από τους Βουλευτές του νομού, ας αναλογιστούν τις όποιες ευθύνες τους για την αφωνία τους όλα τα προηγούμενα έτη κατά τα οποία απαξιώθηκε πλήρως τόσο το συγκεκριμένο Νοσοκομείο όσο και το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Ο ευαίσθητος χώρος της Υγείας δεν προσφέρεται για μικροπολιτικές σκοπιμότητες και αντιπαραθέσεις.

Όσο αφορά δε τις προσπάθειές μας, από την πρώτη κιόλας στιγμή έχουμε θέσει ενώπιον της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δομές Υγείας του Έβρου όπως φυσικά και αυτό της υποστελέχωσης και ήδη ως ένα πρώτο βήμα έχει ενισχυθεί το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου με νέες προσλήψεις Ιατρικού προσωπικού για πρώτη φορά ύστερα από 6 χρόνια. Κάτι φυσικά που θα συνεχιστεί και με επιπλέον προσλήψεις Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού.

Εκτός από τις παραπάνω ενέργειές μας για την στελέχωση των δομών υγείας του Έβρου, ο κύριος στόχος μας ήταν και είναι η θεσμοθέτηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με την αναμόρφωση του υπάρχοντος νομικού πλαισίου και την δημιουργία των αντίστοιχων δομών που θα παρέχουν σε όλους τους πολίτες, δωρεάν υπηρεσίες υγείας σε επίπεδο γειτονιάς, χωριού και πόλης αποσυμφορίζοντας ταυτόχρονα τα Νοσοκομεία και εξασφαλίζοντας την εύρυθμη λειτουργία του Συστήματος Υγείας τόσο σε Τοπικό όσο και σε Εθνικό επίπεδο.

Οι Βουλευτές Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ

Καΐσας Γεώργιος
Γκαρά Νατάσα
Ρίζος Δημήτριος

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας