Αρχική » Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης: Ιστορίες με … «αρκούδες» προβλημάτων

Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης: Ιστορίες με … «αρκούδες» προβλημάτων

από statusradio.gr
0 σχόλιο

«Ιατρικά μηχανήματα πεπερασμένης τεχνολογίας «φορτώθηκαν» στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης όταν το 2002 μεταφέρθηκε στο νέο του κτιριακό συγκρότημα. Το νοσοκομείο πλήρωσε το 2002 εκατοντάδες εκατομμύρια για μηχανήματα παραγωγής του 1998, όταν η τεχνολογία ήταν ήδη δυο ή και τρία μοντέλα ιατρικών μηχανημάτων πιο μπροστά.

Η κατασκευάστρια εταιρεία και δημόσιος φορέας ΔΕΠΑΝΟΜ, που δεν υπάρχει πια, χρησιμοποίησε υλικά δεύτερης ποιότητας με αποτέλεσμα η κτιριακή εγκατάσταση που σήμερα έχει ηλικία 15 ετών, να μοιάζει τριακονταετίας. Συντήρηση των κτιρίων δεν έγινε ποτέ, αφού ποτέ δεν έγινε και οριστική παραλαβή του κτιρίου, για τους προαναφερόμενους λόγους, με αποτέλεσμα το νοσοκομείο να μην μπορεί να ενταχθεί σε κανένα πρόγραμμα ΕΣΠΑ, διότι δεν υπάρχει ακόμη τίτλος ιδιοκτησίας. 27 στελέχη της ΔΕΠΑΝΟΜ βρίσκονται υπό δικαστική διερεύνηση, κατηγορούμενοι για ατασθαλίες και κακή διαχείριση στην ανέγερση του Νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης ενώ ο σχεδιασμός του κτιριακού συγκροτήματος ήταν εξ αρχής προβληματικός αφού προέβλεπε τεράστιους διαδρόμους και ελάχιστους χώρους για τις κλινικές που σήμερα στενάζουν από την έλλειψη χώρων. Η θερμοκρασία στο ακτινολογικό τμήμα ξεπερνά ακόμη και τους 50 βαθμούς κελσίου, γιατί από το πάτωμα του τμήματος διέρχονται οι σωληνώσεις του ζεστού ατμού, κακοτεχνία που σήμερα δεν μπορεί να διορθωθεί γιατί πρέπει να διαλυθούν πανάκριβα και βαριά ακτινολογικά μηχανήματα».

Με αυτές και άλλες εντυπωσιακές διαπιστώσεις ανέλαβε πρόσφατα τα καθήκοντά του ο νέος Διοικητής του Νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης Δημήτρης Αδαμίδης, που σήμερα εξιστόρησε στον Σταύρο Αποστολίδη, στην πρωινή εκπομπή του STATUS 94.2, τις πρώτες του εμπειρίες, διατηρώντας όμως την αισιοδοξία του για την αντιμετώπισή τους.

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας