Αρχική » Ένας πιλότος που μίλησε κατά την επιχείρηση σύλληψης του Ερντογάν, «ακύρωσε» το πραξικόπημα

Ένας πιλότος που μίλησε κατά την επιχείρηση σύλληψης του Ερντογάν, «ακύρωσε» το πραξικόπημα

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Μια σημαντική αποκάλυψη που εξηγεί την αποτυχία του πραξικοπήματος στην Τουρκία, παρουσίασε ο Σάββας Καλεντερίδης σήμερα στο ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, στην πρωινή αναμετάδοση του STATUS RADIO 94.2. Μια λάθος κίνηση στην επικοινωνία ενός πιλότου από τα ελικόπτερα που απογειώθηκαν για να συλλάβουν ζωντανό ή νεκρό τον Ερντογάν από την Μαρμαρίδα όπου παραθέριζε, προκάλεσε την κατάρρευση όλου του σχεδίου των πραξικοπηματιών πριν εκδηλωθεί στο κυρίως μέρος του.

Λίγο πριν τις 10 το βράδυ της Παρασκευής, ξεκίνησε η υλοποίηση του σχεδίου που προέβλεπε την απογείωση αεροπορικών μέσων με σκοπό την σύλληψη του Ερντογάν στο ξενοδοχείο της Μαρμαρίδας όπου παραθέριζε. Στο σχέδιο συμμετείχε σχεδόν το σύνολο της στρατιωτικής ηγεσίας της Τουρκίας με ελάχιστες εξαιρέσεις, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Σάββα Καλεντερίδη. Κατά την πτήση όμως προς την Μαρμαρίδα, μια επικοινωνία ενός από τους Τούρκους πιλότους με τους συναδέλφους  του, που αποκάλυπτε τον σκοπό της πτήσης, καταγράφηκε από την Τουρκική Υπηρεσία πληροφοριών, με αποτέλεσμα να ενημερωθεί ο Ερντογάν εγκαίρως. Έτσι ο Ερντογάν επιβιβάστηκε στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος και οι πραξικοπηματίες αναγκάστηκαν να επισπεύσουν την ανάπτυξη του σχεδίου τους.

Ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε την ουσιαστική εκδήλωση του πραξικοπήματος περίπου στις 5 τα ξημερώματα, αλλά η απρόβλεπτη και λανθασμένη επικοινωνία του Τούρκου πιλότου, προκάλεσε την επίσπευση του σχεδίου με σκοπό να προλάβουν τις αντιδράσεις του Ερντογάν που βρισκόταν ήδη εν πτήση. Κατά τον Σάββα Καλεντερίδη, αυτό ήταν η αιτία που το πραξικόπημα ξεκίνησε περίπου μισή ώρα αργότερα από τα προαναφερόμενα γεγονότα, λίγο πριν τις 11 το βράδυ.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας