Αρχική » Παρά τις χαλαζοπτώσεις στον Έβρο, το Υπουργείο δεν δίνει εντολές για εκτιμήσεις στον ΕΛΓΑ

Παρά τις χαλαζοπτώσεις στον Έβρο, το Υπουργείο δεν δίνει εντολές για εκτιμήσεις στον ΕΛΓΑ

από statusradio.gr
1 σχόλιο

Καμία εντολή δεν έχουν πάρει οι εργαζόμενοι στον ΕΛΓΑ για την έναρξη της διαδικασίας εκτιμήσεων στις κατεστραμμένες καλλιέργειες από το προχθεσινό χαλάζι στον Έβρο.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων ΕΛΓΑ, βρίσκεται εδώ και μέρες σε διαρκείς κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα απέχοντας επ’ αόριστον από το εκτιμητικό τους έργο.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δημήτρης Πανταζής που κατήγγειλε την κυβέρνηση για τις εφαρμοζόμενες μνημονιακές πολιτικές, είπε ότι η υπηρεσία τους, δεν τους δικαιολογεί ούτε ένα ευρώ για την μετακίνησή τους με τα ιδιωτικά τους αυτοκίνητα προκειμένου να γίνουν οι εκτιμήσεις στις κατεστραμμένες καλλιέργειες, όπως τουλάχιστον γινόταν κατά το παρελθόν. Σήμερα μάλιστα δεν έχει εκδοθεί ούτε καν η σχετική υπηρεσιακή εντολή, για την διενέργεια των εκτιμήσεων.

Διαβάστε επίσης

1 σχόλιο

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΑΚΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΕΛΓΑ 29/04/2016 • 07:44 - 07:44

Ονομάζομαι Ιωάννης Μαράκης, εργάζομαι στο Υποκ/μα ΕΛΓΑ Βέροιας και το τηλέφωνό μου είναι 6974344139.
Είμαι κτηνίατρος εκτιμητής του ΕΛΓΑ (υποκ/μα Βέροιας) έχω καταστρέψει τρία αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσα για να συμμετέχουν στις Εκτιμήσεις του ΕΛΓΑ, μετά από 17 χρόνια εργασίας στον ΕΛΓΑ είμαι πάμφτωχος, καταχρεωμένος, παρά το ότι ζω λιτή και φτωχική ζωή,παρά το ότι κυκλοφορώ με παλιά μπαλωμένα παλιά ρούχα και παπούτσια και φέτος θα κάνω Πάσχα με δανεικά.
Αυτή είναι η απάντησή μου στον δημοσιογράφο που ρωτάει “πόσα” έπαιρναν οι εκτιμητές του ΕΛΓΑ μέχρι 31-12-15 χωρίς όμως να ρωτάει “πόσα έδιναν”. Γιατί δεν το ρωτάτε αυτό κύριε;
Ασφαλώς υπάρχουν και στον ΕΛΓΑ βολεμένοι Υπάλληλοι, που για 10 και 20 χρόνια είναι τοποθετημένοι στο “σπίτι” τους και απολάμβαναν τις όποιες αποδοχές, δεν είναι όμως όλοι βολεμένοι. Ασφαλώς είμαστε και οι άλλοι, που επί 17 και 20 χρόνια , ενώ πλησιάζουμε πλέον στην σύνταξη, δεν έχουμε δουλέψει ούτε μια μέρα στο Υποκ/μα ΕΛΓΑ της κατοικίας μας αλλά γυρίσαμε σαν την άδικη κατάρα όλη την Ελλάδα κι εξακολουθούμε να είμαστε σε δυσμένεια από τους ¨προϊσταμένους μας λόγω υπερβολικών τους απαιτήσεων π.χ. απαιτούσαν να μεταφέρουμε καθημερινά στην Υπηρεσία το ΙΧ μας για να το έχουμε σε ετοιμότητα, είτε θα βγούμε εκτός έδρας είτε θα μείνουμε στο Γραφείο. Με τη Νομοθεσία που ισχύει από 1-1-2016, όμως, δεν πάει άλλο.
Λοιπόν, απαντάω ότι με στοιχεία που έχω καταθέσει και στην Υπηρεσία μου, τα τελευταία 5 χρόνια (2009-2015) έδωσα 63.500 ευρώ για το κόστος αυτοκινήτου, καύσιμα, βλάβες, συντήρηση (335.000 km), ζημιές, απαξίωση, για μετάβαση στους τόπους εκτιμήσεων, στα χωράφια, στα βουνά, σε πολλά χωριά κάθε μέρα, και για να έχω το ΙΧ μου στη διάθεση του ΕΛΓΑ κάθε μέρα, σύμφωνα με τις εντολές των προϊσταμένων μου.
Ως εδώ και μη παρέκει κύριοι. Ας μας δώσουν Υπηρεσιακά Αυτοκίνητα, όπως σε όλες τις Υπηρεσίες για να πηγαίνουμε στους τόπους των εκτιμήσεων. Και λίγα λέει ο Πρόεδρος των Εργαζομένων ΕΛΓΑ ο κύριος Πανταζής.
Καλή Ανάσταση.

Απάντηση

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας