Αρχική » «Πανικός»  στην πλατεία Διδυμοτείχου! Ένα γεωτρύπανο, «έβγαλε τα μάτια» της οπτικής ίνας!

«Πανικός»  στην πλατεία Διδυμοτείχου! Ένα γεωτρύπανο, «έβγαλε τα μάτια» της οπτικής ίνας!

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Πέμπτη πρωί στην πλατεία του Διδυμοτείχου στο τζαμί! Πολυμελές συνεργείο που ανέλαβε τμήμα των εργασιών για την ανακαίνιση του τεμένους Βαγιαζίτ επιβλέπει τις προσπάθειες ενός μεγάλου μηχανήματος – γεωτρύπανου που επιχειρούσε να ανοίξει βαθιές τρύπες γύρω από το οικοδόμημα και συγκεκριμένα δίπλα σχεδόν στη βάση του μιναρέ. Οι τρύπες αυτές θα χρησιμεύσουν ως υποδοχές για μεγάλους σιδερένιους δοκούς, πάνω στους οποίους θα στηριχθεί το προσωρινό στέγαστρο που θα καλύψει όλο το τέμενος για το μεγάλο χρονικό διάστημα που θα απαιτηθεί για την ολοκληρωτική ανακατασκευή της στέγης.

Κανείς όμως στο μεταξύ δεν σκέφτηκε, ούτε καν στο απέναντι υποκατάστημα του ΟΤΕ, ότι η περιοχή είναι γεμάτη από καλώδια και κυρίως διέρχεται το κεντρικό καλώδιο οπτικής ίνας, πάνω στο οποίο στηρίζεται η λειτουργία όλων των τραπεζικών καταστημάτων της πόλης. Δήμος, ΟΤΕ και εργολάβος, παρακολουθούσαν με ενδιαφέρον το γεωτρύπανο να τρυπάει, χωρίς κανείς να σκεφτεί να ζητήσει από τον … «διπλανό» του, ένα σχέδιο ή μια οδηγία για την όδευση των καλωδίων και ειδικά της οπτικής ίνας, η οποία αν διακοπεί, δεν επανασυνδέεται και απαιτούνται χρονοβόρες εργασίες επισκευής ή ακόμη και αντικατάσταση ενός μεγάλου τμήματος.

Και το μοιραίο … συνέβη! Η γκαντεμιά συνηγόρησε, ώστε η αρίδα του γεωτρύπανου να βρει με απόλυτη ακρίβεια την οπτική ίνα που περνούσε δίπλα ακριβώς από το τζαμί!!!

Οι τραπεζικές εργασίες αναστατώθηκαν. Τα ΑΤΜ έπαψαν να βγάζουν χαρτονομίσματα και το διαδίκτυο … παρέδωσε το πνεύμα! Ενώ το γεωτρύπανο συνέχιζε να λειτουργεί, από τα καταστήματα της πλατείας ιδιοκτήτες και πελάτες φώναζαν διαμαρτυρόμενοι, οι υπάλληλοι των τραπεζών έβριζαν την τύχη τους για την αναποδιά της ημέρας και κανείς σχεδόν δεν μπορούσε να διανοηθεί ότι μια …τρύπα δίπλα στο τζαμί, ήταν ικανή να προκαλέσει όλον αυτόν τον πανικό! Αν συνυπολογιστεί ότι το ημερολόγιο έγραφε 26 Νοεμβρίου, ημέρα πληρωμής των δημοσίων υπαλλήλων και των στρατιωτικών, εύκολα κανείς μπορεί να αναλογιστεί τις σκηνές απείρου κάλους έξω από τα ΑΤΜ.

Εν τω μεταξύ, σύντομα γύρω από το συνεργείο που εκτελούσε τις εργασίες, συγκεντρώθηκαν οι «κλασικοί περίεργοι» που έσπευσαν να … εποπτεύσουν και αυτοί στα δρώμενα. Κάποιοι μάλιστα σκέφτηκαν ότι οι εκσκαφές δίπλα σε ένα πανάρχαιο οθωμανικό μνημείο, μπορεί να φέρουν στην επιφάνεια ακόμη και … λύρες! Βέβαια οι λεπτομέρειες για το ποιος ακριβώς θα πρωτοπρολάβει την στιγμή της … αποκάλυψης του θησαυρού, δεν φάνηκε να απασχολεί κάποιον ιδιαίτερα!!!

Πάντως οι εργασίες της αποκατάστασης της ζημιάς στην πλατεία του Διδυμοτείχου συνεχίζονταν μέχρι αργά το βράδυ της Πέμπτης! Από αύριο ο χειριστής του γεωτρύπανου είναι απολύτως βέβαιο ότι θα προσέχει πολύ περισσότερο που θα ξαναβάλει το τρυπάνι του…

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας