Αρχική » 5 εκατομμύρια νέοι επισκέπτες στη Θράκη το 2015

5 εκατομμύρια νέοι επισκέπτες στη Θράκη το 2015

από statusradio.gr
0 σχόλιο

5 εκατομμύρια νέοι επισκέπτες εισήλθαν από τις συνοριακές διόδους της Θράκης το 2015 σε σύγκριση με κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες διελεύσεων, κυρίως από το Ορμένιο, λίγα χρόνια πριν. Η εξέλιξη αυτή οδηγεί σε ριζική αναδιάταξη των αναπτυξιακών προτεραιοτήτων, αφού η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης χρειάζεται πλέον υποδομές και δομές στον τομέα του τουρισμού και της εστίασης.
«Κλειδί» στην αλλαγή του χωροταξικού χάρτη της Περιφέρειας, κατά τον Περιφερειάρχη Γιώργο Παυλίδη, είναι οι αλλαγές και οι διορθώσεις που πρέπει να γίνουν πολύ γρήγορα στα γενικά πολεοδομικά σχέδια των πόλεων ώστε να προβλεφθεί η δυνατότητα ανέγερσης τουριστικών μονάδων σε σημεία που είναι επί της θάλασσας ή πολύ κοντά στην θάλασσα για να πάψουν αυτές οι περιοχές να είναι αποκλειστικά οικιστικές ζώνες. «Αν σκεφθείτε ότι όλα τα κρεβάτια, μαζί με τα ενοικιαζόμενα δωμάτια που έχουμε στην Περιφέρεια είναι 40.000, εκ των οποίων τα 25.000 στην Θάσο και τα υπόλοιπα 15.000 στο χερσαίο βάθος προς την Βουλγαρία, πώς είναι δυνατόν με τις εναπομείνασες 7.000 κλίνες στην παράκτια ζώνη να υποδεχθούμε εκατομμύρια ανθρώπους;» τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Παυλίδης.
Ο ίδιος επισημαίνει ότι στο μήκος των 300 χιλιομέτρων της παράκτιας ζώνης της ΠΑΜ-Θ πρέπει να δημιουργηθούν θύλακες τουριστικής ανάπτυξης των πεντακοσίων ή των χιλίων μέτρων, εκεί όπου δεν υπάρχουν αυστηροί περιβαλλοντολογικοί όροι ή είναι πολύ χαμηλής περιβαλλοντικής όχλησης και καθ΄ υπερβολή έχουν χαρακτηριστεί ως προστατευόμενες περιοχές.
«Να δημιουργηθούν υποδομές των ιδιωτών. Διαφορετικά οι τουρίστες είτε θα φεύγουν από την περιοχή είτε οι ανάγκες τους θα οδηγήσουν σε αυθαιρεσίες και σε στρεβλώσεις. Να ανοίξουμε πύλες υγιούς ενσωμάτωσης και προσαρμογής» καταλήγει ο κ. Παυλίδης.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας