Αρχική » Με 800 κενά εκπαιδευτικών ξεκινούν τα σχολεία στην ΑΜΑΘ

Με 800 κενά εκπαιδευτικών ξεκινούν τα σχολεία στην ΑΜΑΘ

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Σε περισσότερα από 800 κενά ανέρχονται τα κενά εκπαιδευτικών σε σχολεία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Συγκεκριμένα υπάρχουν σήμερα καταγεγραμμένα 657 κενά εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και 120 στην Ειδική Αγωγή. Τα στοιχεία αυτά προέκυψαν από την συνάντηση που είχε την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Παναγιώτης Κεραμάρης με τους διευθυντές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των νομών Ροδόπης, Έβρου, Ξάνθης, Δράμας και Καβάλας.

Τα κενά αυτά είχαν προϋπολογιστεί ήδη από τον περασμένο Ιούνιο, οπότε είχαν γνωστοποιηθεί στο υπουργείο Παιδείας από την Περιφερειακή Διεύθυνση, ώστε να καλυφθούν εγκαίρως. Σήμερα, βέβαια, η προσπάθεια που γίνεται για να καλυφθούν τα κενά εκπαιδευτικών δεν αφορούν μόνο τα σχολεία της περιοχής μας, αλλά το σύνολο των σχολείων της χώρας.  Τα προβλήματα εν όψει έναρξης της σχολικής χρονιάς, βρέθηκαν μόλις χθες στο επίκεντρο των συναντήσεων της υπουργού Παιδείας Φ. Κιάου με ΟΛΜΕ και ΔΟΕ. Υπουργείο και εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών ενώσεων υπολόγισαν τα κενά στα σχολεία στις 20.000.

Από την πλευρά του υπουργείου, βασικός στόχος είναι να πραγματοποιηθεί απρόσκοπτα η έναρξη του σχολικού έτους, υπερβαίνοντας τις όποιες δυσκολίες προκύψουν από την προεκλογική περίοδο, αλλά και καλύπτοντας τα εκπαιδευτικά κενά στα σχολεία. Παράλληλα, καθησυχάζει μαθητές και γονείς ότι γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες που θα εξασφαλίσουν την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων όλων των βαθμίδων.

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ ΚΑΙ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ

Σύμφωνα πάντα με το υπουργείο, όσον αφορά στην πλήρωση των κενών στα σχολεία, υπάρχει η δυνατότητα κάλυψης 12.000 θέσεων αναπληρωτών που θα καλύψουν ολοήμερα και ειδικά σχολεία μέσω ΕΣΠΑ. «Το υπουργείο μας είχε υποσχεθεί, ακόμα από την προηγούμενη ηγεσία του Τάσου Κουράκη, για 11.000 προσλήψεις αναπληρωτών μέσων ΕΣΠΑ και 5.000 από τον κρατικό προϋπολογισμό», έκανε γνωστό ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Παναγιώτης Κεραμάρης. Σημειώνεται, μάλιστα, ότι η εν λόγω χρηματοδότηση έχει εγκριθεί και αναμένεται η έκδοση σχετικής Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου. Επιπλέον, ζητήθηκαν από το υπουργείο 8.000 θέσεις κατ”  εξαίρεσιν, που θα πρέπει να καλυφθούν από τον εθνικό προϋπολογισμό. Πρέπει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι η επίσημη καταμέτρηση των κενών δεν έχει ολοκληρωθεί και άρα, ο ακριβής αριθμός τους δεν έχει ανακοινωθεί. Εξάλλου, από το υπουργείο ανακοινώθηκε ότι εγκρίθηκε από το ΣτΕ η εξαίρεση, από τους περιορισμούς των υπηρεσιακών μεταβολών λόγω προεκλογικής περιόδου, των αποσπάσεων εκπαιδευτικών και των προσλήψεων αναπληρωτών και ωρομισθίων. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν οι αποσπάσεις 2.600 εκπαιδευτικών. Οι αποσπάσεις αναμένεται να καλύψουν ορισμένα κενά σε σχολεία της Περιφέρειας. Ο ακριβής αριθμός τους για τα σχολεία της ΑΜ-Θ δεν είναι ακόμα γνωστός.

Πηγή: Εφημερίδα «Χρόνος»

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας