Αρχική » Σύσκεψη στο Επιμελητήριο Έβρου με τον Γ.Γ. Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων Λόη Λαμπριανίδη

Σύσκεψη στο Επιμελητήριο Έβρου με τον Γ.Γ. Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων Λόη Λαμπριανίδη

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη 4 Αυγούστου 2015 στην έδρα του Επιμελητηρίου Έβρου η προγραμματισμένη σύσκεψη θεσμικών και αιρετών φορέων, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, κυρίου Λόη Λαμπριανίδη, στο πλαίσιο διαβούλευσης του νέου αναπτυξιακού νόμου.

Η σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Προέδρου του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλου Τοψίδη, αποσκοπούσε στην ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων των φορέων για τον υπό διαμόρφωση αναπτυξιακό νόμο.

Ο Γενικός Γραμματέας, κ. Λαμπριανίδης ενημέρωσε τους εκπροσώπους των φορέων για τον στρατηγικό σχεδιασμό του νέου αναπτυξιακού νόμου και τους τομείς στους οποίους εστιάζονται οι σημαντικότερες μεταβολές. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου, αλλά και οι εκπρόσωποι των φορέων που παρευρέθηκαν, ανέπτυξαν στον Γενικό Γραμματέα και τους συνεργάτες του, τους προβληματισμούς και τις παρατηρήσεις τους σχετικά με τα αποτελέσματα των προηγούμενων αναπτυξιακών νόμων στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης. Εκτενής αναφορά υπήρξε και στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και στις εγγενείς αδυναμίες που παρουσιάζει η περιοχή, συγκριτικά με τις υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας, προκειμένου να ληφθούν υπόψη στον υπό διαμόρφωση αναπτυξιακό νόμο.

Παράλληλα υπέβαλλαν τις προτάσεις τους για τις αλλαγές που θα πρέπει να υπάρξουν, ώστε ο νέος νόμος να δώσει ουσιαστικά κίνητρα αφενός στις υφιστάμενες επιχειρήσεις για να αναπτυχθούν και αφετέρου στις νέες επιχειρήσεις που θα επιλέξουν να επενδύσουν στην ακριτική αυτή περιοχή.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου πρότεινε να δοθεί ιδιαίτερη σημασία στη διαχείριση των υφιστάμενων επιχειρήσεων, ώστε να διατηρηθούν οι υπάρχουσες θέσεις εργασίας, αλλά και να καταστούν πιο ανταγωνιστικές έναντι αυτών των όμορων χωρών.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, η Βουλευτής Έβρου Νατάσα Γκαρά, ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Γιώργος Παυλίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης ΑΜΘ Κωνσταντίνος Εξακουστός, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης Αργύρης Αργυρόπουλος, εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων της Θράκης, η αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. Α.Ε. Θεοδώρα Κυλπάση, ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Θράκης Μενέλαος Μαλτέζος, πρόεδροι και εκπρόσωποι των Συνδέσμων Βιομηχάνων και Βιοτεχνών της Θράκης και της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Έβρου, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας