Αρχική » Ένθερμη συμμετοχή και διακρίσεις για τα ελληνικά σχολεία στα βραβεία eTwinning 2015

Ένθερμη συμμετοχή και διακρίσεις για τα ελληνικά σχολεία στα βραβεία eTwinning 2015

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Με απόλυτη οργανωτική επιτυχία αλλά και με σπουδαίες διακρίσεις για την Ελλάδα ολοκληρώθηκε και φέτος, στις 7/5/2015 στις Βρυξέλλες, ο 10ος Διεθνής Διαγωνισμός των Βραβείων eTwinning, της αντίστοιχης ευρωπαϊκής δράσης που επιδιώκει τη συνεργασία ευρωπαϊκών σχολείων με σκοπό την προώθηση και την αξιοποίηση των Νέων Τεχνολογιών σε ευρεία κλίμακα.

Στον διαγωνισμό υποβλήθηκαν συνολικά 133 έργα από διαφορετικές χώρες και σύμφωνα με την επιτροπή των κριτών το επίπεδο των συμμετεχόντων ήταν ιδιαίτερα υψηλό, γεγονός που έκανε πολύ δύσκολη την επιλογή των πιο αξιόλογων έργων που έφτασαν στον τελικό γύρο της αξιολόγησης (στον τελικό γύρο προκρίθηκαν 36 έργα).

Τα καλύτερα έργα eTwinning σε ευρωπαϊκό επίπεδο παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της Τελετής Βράβευσης που πραγματοποιήθηκε στις 7 Μαΐου, στο Βέλγικο Ινστιτούτο Φυσικών Επιστημών στις Βρυξέλλες. Ο κύριος στόχος της εκδήλωσης ήταν η βράβευση των καλύτερων έργων eTwinning που υλοποιήθηκαν κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά, και, κυρίως, η επιβράβευση των ανθρώπων, εκπαιδευτικών και μαθητών, που συμμετείχαν σε αυτά.

H πιο σημαντική ελληνική διάκριση ήταν το πρώτο βραβείο στην κατηγορία 4-11 ετών, το οποίο απονεμήθηκε στους μαθητές του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης οι οποίοι συμμετείχαν με το έργο“Powerfunaturekigdom.et”, το οποίο υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το σχολείο Sant Josep από την πόλη Navas της Καταλονίας.

“Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 22 μαθητές της περσινής Ε’ τάξης, με ένα έργο οικολογικού περιεχομένου για το πώς μπορούν να γίνουν δράσεις στη φύση για την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε περιβαλλοντικά θέματα” δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του 1ου πειραματικού δημοτικού σχολείου Αλεξανδρούπολης Ευστράτιος Κυβιρτζίκης. Το βραβείο, από ελληνικής πλευράς παρέλαβε η υπεύθυνη του προγράμματος Αγγελική Κουγιουρούκη, από τα χέρια του Τίμπορ Νάβρατσιτς, Επιτρόπου Αρμόδιου για την Εκπαίδευση, τον Πολιτισμό, τη Νεολαία και τον Αθλητισμό.

Για την Ελλάδα επίσης διακρίθηκαν:

– Το 3ο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης

– Το Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων

– Το 4ο Γυμνάσιο Βόλου

– Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Γέρακα.

Η διάκριση παρουσιάστηκε με υπερηφάνεια στον STATUS RADIO 94.2 στις 12  Μαρτίου 2015. Με χαρά δημοσιεύουμε σήμερα το άρθρο που βρήκαμε στο περιοδικό “ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ-ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ” (που παραλαμβάνουμε τακτικά ανά τρίμηνο), με τις σχετικές φωτογραφίες από την βράβευση.

Παράλληλη ξανακούστε τη συνέντευξη της δασκάλας Αγγελικής Κουγιουρούκη εδώ

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας