Αρχική » Εφαρμογή του θεσμού του κτηνιάτρου εκτροφής

Εφαρμογή του θεσμού του κτηνιάτρου εκτροφής

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας ΑΜΘ μετά την έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης 2725/81140 (ΦΕΚ τ.Β’ 1560/2015) « Έγκριση προγράμματος οικονομικών αποζημιώσεων και ενισχύσεων, που προκύπτουν από την επιβολή κτηνιατρικών μέτρων εξυγίανσης του ζωικού κεφαλαίου για το έτος 2015» οφείλει  να προχωρήσει στην υπογραφή των συμβάσεων ώστε να ξεκινήσει άμεσα η πλήρης εφαρμογή του θεσμού του κτηνιάτρου εκτροφής.

  • Ο Κτηνίατρος εκτροφής προβλέπεται από τις διατάξεις  της υπ’ αριθμ. 816/156798/10-12-2014(ΦΕΚ 3385/τ.Β΄/17-12-2014) Απόφασης του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
  • Σύμφωνα με την παραπάνω απόφαση έχει καταρτιστεί το Μητρώο Εγκεκριμένων Κτηνιάτρων Εκτροφής (ΜΕΚΕ), το οποίο και αναρτήθηκε  στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, www.minagric.gr, στην διαδρομή: Αγρότης-Επιχειρηματίας/ Κτηνοτροφία/Μητρώο Εγκεκριμένων Κτηνιάτρων Εκτροφής.
  • Ο κτηνίατρος εκτροφής θα ασχοληθεί αρχικά με την εφαρμογή του προγράμματος Έλεγχου και  Εκρίζωσης της Βρουκέλλωσης  των αιγοπροβάτων  και των αγελαίων βοοειδών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα εμβολιασμού ((Π.Ε. Έβρου και Π.Ε. Δράμας).

 

Για την άμεση εκκίνηση της διαδικασίας υπογραφής των συμβάσεων απαιτείται:

  • Όλοι οι κτηνοτρόφοι να δηλώσουν ΑΜΕΣΑ στις κατά τόπους κτηνιατρικές υπηρεσίες τον κτηνίατρο εκτροφής που έχουν επιλέξει και θα συνεργαστούν μαζί του.
  • Οι κτηνίατροι εκτροφής να δηλώσουν στις κατά τόπους κτηνιατρικές υπηρεσίες τους κτηνοτρόφους στους οποίους θα εφαρμόσουν τα παραπάνω  προγράμματα
  • Για την παραπάνω διαδικασία, Κτηνοτρόφος και κτηνίατρος συμπληρώνουν και  υποβάλλουν στην Κτηνιατρική Υπηρεσία της περιοχής τους, υπογεγραμμένη και από τους δύο,   την «δήλωση έναρξης συνεργασίας» (Παράρτημα Ι, υπόδειγμα 1 της απόφασης).
  • Οι κτηνίατροι εκτροφής για την εφαρμογή του προγράμματος θα πληρώνονται από το ελληνικό Δημόσιο, ενώ για τις υπόλοιπες υπηρεσίες που παρέχουν στην εκμετάλλευση πληρώνονται από τον κτηνοτρόφο.

 

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε να απευθύνεστε στις κατά τόπους αρμόδιες Κτηνιατρικές Υπηρεσίες.

 

 

Κομοτηνή    04/08/2015                                               Διεύθυνση Κτηνιατρικής Περιφέρειας ΑΜΘ

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας