Αρχική » Αύριο η πρώτη «Λευκή νύχτα» στην Κομοτηνή

Αύριο η πρώτη «Λευκή νύχτα» στην Κομοτηνή

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Το πράσινο φως πήρε από το περιφερειακό συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης  η πρώτη «Λευκή Νύχτα» της Κομοτηνής. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 25 Αυγούστου στο κτίριο της περιφερειακής ενότητας Ροδόπης και το θέμα της «Λευκής Νύχτας» τέθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης, κατόπιν εισήγησης του αντιπεριφερειάρχη Χρήστου Μέτιου και αιτήματος του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής.

Πάντως η πρόταση συνάντησε αντιδράσεις, με πρώτο τον περιφερειακό σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης Χρήστο Τρέλλη να εκφράζει αντιρρήσεις και να αναφέρει ότι πρόκειται για πανηγύρια και όχι διοργανώσεις που ευνοούν την εμπορική κίνηση στα καταστήματα. Αντίθετοι εμφανίστηκαν και οι σύμβουλοι Σπύρος Τουρτούρης και Παντελής Λασκαρίδης της Ριζοσπαστικής Αυτοδιοίκησης.

Την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στην αγορά της Κομοτηνής η πρώτη «Λευκή Νύχτα», σύμφωνα με την εισήγηση που έκανε ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μέτιος. Η διοργάνωσή της συμπίπτει με την πρώτη μέρα εκδηλώσεων του φεστιβάλ Via Egnatia και έχει τη σύμφωνη γνώμη του Εργατικού Κέντρου, υπό την προϋπόθεση ότι θα τηρηθεί η εργατική νομοθεσία.

Την ημέρα εκείνη τα καταστήματα της πόλης μας θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι τις 12.30 το βράδυ. Παράλληλα, στο πλαίσιο του φεστιβάλ, θα λάβει χώρα περιήγηση – ξενάγηση με επικεφαλείς αρχαιολόγους στο Βυζαντινό Φρούριο Κομοτηνής, έκθεση φωτογραφίας μνημείων και αρχαιολογικών χώρων και μουσική συναυλία. Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ Via Egnatia συνεχίζονται και ολοκληρώνονται το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου στο εκκλησιαστικό μουσείο Κομοτηνής, με εκδήλωση – συζήτηση για την αξιοποίηση του πυρήνα του ιστορικού κέντρου της Κομοτηνής (Βυζαντινό Τείχος, Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου, Εσκί Τζαμί, Ιμαρέτ) και της ευρύτερης περιοχής και τέλος μουσική εκδήλωση με τον Χρήστο Χατζόπουλο.

Πηγή: Εφημερίδα Χρόνος

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας