Αρχική » Μαθητές ενημέρωσαν το Δ.Σ. Αλεξανδρούπολης για την ανακύκλωση τηγανελαίων

Μαθητές ενημέρωσαν το Δ.Σ. Αλεξανδρούπολης για την ανακύκλωση τηγανελαίων

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Τη Δευτέρα 27.04.2015 κατά την τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη μαθητών – εκπροσώπων Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οι μαθητές, πριν τη συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, είχαν την ευκαιρία να ενημερώσουν τους δημοτικούς συμβούλους σχετικά με σκέψεις, απόψεις και προτάσεις τους σε μια σειρά ζητημάτων που αφορούν τον Δήμο και τους πολίτες.

Παράλληλα, παρουσίασαν στο Σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου και μια εξαιρετική πρωτοβουλία των μαθητών του 3ου ΓΕΛ, στην οποία συμμετέχουν και άλλα σχολεία της πόλης, που αφορά την ανακύκλωση τηγανελαίων. Τα τηγανέλαια αποτελούν έναν ιδιαίτερα ρυπαντικό παράγοντα για το περιβάλλον, επιβαρύνουν το βιολογικό καθαρισμό και τις αποχετεύσεις. Οι μαθητές πρότειναν τρόπους και σημεία συλλογής των τηγανελαίων και ενημέρωσαν για τη διαδικασία μετατροπής τους με μικρό κόστος σε βιοντίζελ, ώστε αφενός να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι που απορρέουν από την απόρριψή τους στις οικιακές αποχετεύσεις και αφετέρου να παραχθεί ένα καύσιμο πιο φιλικό στο περιβάλλον από το πετρέλαιο.

Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από την πρωτοβουλία αυτή, καθώς και γενικότερα από τις δημιουργικές ανησυχίες των νέων ανθρώπων της πόλης μας και εξέφρασαν την επιθυμία τους να ενημερώνονται τακτικά από τους μαθητές για παρόμοιες δράσεις.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας