Αρχική » Ελλάς – Αυστρία συμμαχία(;) συμφέροντα και μπίζνες

Ελλάς – Αυστρία συμμαχία(;) συμφέροντα και μπίζνες

από statusradio.gr
0 σχόλιο

 

Όπως διαβάσαμε στο defencenews.gr και στο άρθρο που υπογράφει ο Γιώργος Τσιμπούκης, οι περικοπές του αμυντικού προϋπολογισμού της Αυστρίας για το οικονομικό έτος 2015, θα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την απόσυρση και πώληση 106 αυτοκινούμενων πυροβόλων M109A2/Α5Ο των 155 χλστ από τα 136 που διαθέτει ο στρατός της Αυστρίας και 25 αρμάτων μάχης Leopard 2Α4 από τα 59 που βρίσκονται σε υπηρεσία, οπλικά συστήματα που ίσως να ενδιαφέρουν τις Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις.

Ταυτόχρονα, το iefimerida.gr γράφει πως ο 28χρονος Υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς, κατηγόρησε την Ελλάδα ως υπεύθυνη για την μη ένταξη της FYROM στην ΕΕ και ζήτησε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να άρει «επιτέλους» το «συνεχιζόμενο μπλοκάρισμα της έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τη «Μακεδονία», εξαιτίας της άλυτης διένεξης με την Ελλάδα για την ονομασία».

Την «ελπίδα» πως η Ελλάδα θα τερματίσει το «μπλοκάρισμα» στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, είχε εκφράσει για πρώτη φορά ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών από τον Ιανουάριο του 2014, καθώς όπως διατεινόταν τότε, «η Αθήνα θα πρέπει να ενδιαφέρεται να έχει επιτυχίες στη διάρκεια της προεδρίας της»!

Σε άλλη δήλωσή του, ο Σεμπάστιαν Κουρτς έχει εκφράσει την «ελπίδα» ότι η «δυσάρεστη διένεξη με την Ελλάδα για την ονομασία θα μπορέσει να λυθεί» και πως πιστεύει ότι «ένα διμερές ζήτημα δεν θα πρέπει να είναι καθοριστικής σημασίας για το αν μια χώρα μπορεί να είναι μέλος της ΕΕ».

Στην νέα ανακοίνωσή του ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών τονίζει για πολλοστή φορά την αναγκαιότητα της ένταξης στην ΕΕ των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, παρόλο που σε νέα δημοσκόπηση στην Αυστρία, καταγράφεται πως, με εξαίρεση την Ισλανδία της οποίας την ένταξη επικροτεί το 57%, οι Αυστριακοί απορρίπτουν την περαιτέρω διεύρυνση της ΕΕ.
Το μεγαλύτερο ποσοστό απόρριψης για ενδεχόμενη ένταξη συγκέντρωσε η Τουρκία, με 84% και ακολουθούσαν το Κόσσοβο με 63%, η Αλβανία με 61%, η Σερβία με 58%, το Μαυροβούνιο με 57%, η ΠΓΔΜ με 56% και η Βοσνία-Ερζεγοβίνη με 55%.

Ποιους εξυπηρετεί άραγε η στάση του νεόκοπου Αυστριακού Υπουργού Εξωτερικών;
Ποια θα είναι τα συμφέροντα της Αυστρίας από την ένταξη της FYROM στην ΕΕ;
Μήπως είναι καιρός να διαβάσει και κανένα βιβλίο Ιστορίας ο 28χρονος Υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας;
Εν κατακλείδι, βλέπουμε πως από Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και στήριξη… σκίζουμε… και αντιλαμβανόμαστε τις «επιτυχίες» του επί κεφαλής της Ελληνικής Εξωτερικής πολιτικής των τελευταίων 2 ετών.

Γιώργος Κεραμάρης

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας