Αρχική » Σχέδιο για διεθνές κέντρο στρατιωτικής εκπαίδευσης στον Έβρο

Σχέδιο για διεθνές κέντρο στρατιωτικής εκπαίδευσης στον Έβρο

από statusradio.gr
0 σχόλιο

 

Σκοπός είναι στο κέντρο αυτό να εκπαιδεύονται αξιωματικοί και άλλα στελέχη από φιλικές και συμμαχικές χώρες στην επιχειρησιακή αξιοποίηση των πλέον σύγχρονων οπλικών συστημάτων. Στον Έβρο υπάρχουν ανεπτυγμένα μερικά από τα καλύτερα συστήματα του κόσμου, τα οποία έχει αποκτήσει ο Ελληνικός Στρατός. Μαζί με αυτά έχουν αναπτυχθεί υποδομές εκπαιδεύσεως με προσομοιωτές και άλλα βοηθήματα που τις κάνουν πρωτοποριακές, αν όχι και μοναδικές στον κόσμο.

Ήδη έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία η εκπαίδευση μιας σειράς αξιωματικών και στελεχών του στρατού του Κατάρ, με αποτέλεσμα η χώρα τους να ζητά ήδη μια μόνιμη συνεργασία, στο πλαίσιο της οποίας προτίθενται να στέλνουν στην Ελλάδα δύο εκπαιδευτικές σειρές τον χρόνο. Η επόμενη χώρα που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον είναι η Κροατία, ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της οποίας συζήτησε το θέμα κατά την επίσημη επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Αθήνα και τον Έβρο πριν από περίπου δέκα ημέρες.

Στο μεταξύ, οι συνομιλίες για την προοπτική να έρθουν στρατιωτικοί και από άλλες χώρες για εκπαίδευση στον Έβρο συνεχίζονται, με χώρες του αραβικού κόλπου να είναι στην κορυφή της λίστας των ενδιαφερομένων. Αρμόδιοι επιτελείς μάλιστα πιστεύουν ότι από τη στιγμή που θα θεσμοθετηθεί η λειτουργία του διεθνούς κέντρου εκπαιδεύσεως, οι ενδιαφερόμενοι θα αυξηθούν οπότε αναμένεται εντονότατο ενδιαφέρον και από ευρωπαϊκές χώρες.

Πολλά είναι τα πλεονεκτήματα από την επιτυχία ενός τέτοιου σχεδίου. Το πλέον προφανές είναι το έσοδο που προκύπτει άμεσα για τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις από τη διάθεση μέσων και προσωπικού για την εκπαίδευση άλλων στρατών. Παράλληλα ενισχύεται η τοπική οικονομία της Αλεξανδρούπολης από την εγκατάσταση για μακρά χρονικά διαστήματα μεγάλου αριθμού ξένων στρατιωτικών. Το σημαντικότερο, όμως, είναι το πλεονέκτημα της μακροπρόθεσμης δημιουργίας δεσμών της Ελλάδος με τους αξιωματικούς που θα εκπαιδεύονται εδώ.

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας