Αρχική » Εφιάλτης γίνεται η πιθανή καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας στη θάλασσα ανοιχτά της Κρήτης (video)

Εφιάλτης γίνεται η πιθανή καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας στη θάλασσα ανοιχτά της Κρήτης (video)

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Εάν πραγματοποιηθεί η εξουδετέρωση των χημικών όπλων της Συρίας με τη μέθοδο της υδρόλυσης τότε μιλάμε για ένα εφιαλτικό σενάριο.

Είναι μια μέθοδος εξαιρετικά επικίνδυνη με απρόβλεπτες επιπτώσεις για το ευρύτερο περιβάλλον της Μεσογείου και για τους πληθυσμούς της Κρήτης, της Λιβύης και της Μάλτας, δήλωσε στο onalert.gr ο Επιστημονικός Συνεργάτης του Δημόκριτου και πρώην πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Χημικών, Νίκος Κατσαρός.

Το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει με τα χημικά της Συρίας είναι ότι πολλά από αυτά είναι συσκευασμένα χωρίς να αναφέρεται τι είδους χημικό όπλο είναι, ούτε πότε έχει παρασκευαστεί.
Αυτό σημαίνει ότι πιθανόν κάποια να έχουν λήξει, οι συσκευασίες τους μπορεί να έχουν σκουριάσει και κατά τη μεταφορά να δημιουργηθούν σοβαρότατα ατυχήματα.
Όταν δεν ξέρεις τι χημικά όπλα διαχειρίζεσαι, δεν μπορείς να ξέρεις αν υδρολύονται.
Σε περίπτωση που δεν υδρολυθούν τα χημικά όπλα, θα διαφύγουν στο θαλάσσιο περιβάλλον.
Τότε θα δούμε πλήρη νέκρωση του θαλασσίου περιβάλλοντος και μόλυνση σε ολόκληρο το Λιβυκό και το Κρητικό πέλαγος.
Θα υπάρξει καταστροφή του θαλάσσιου οικοσυστήματος όχι μόνο στα ψάρια αλλά και σε χρήσιμους μικροοργανισμούς που θα βρουν τραγικό θάνατο.
Οι άνθρωποι που θα καταναλώσουν δηλητηριασμένα ψάρια θα δηλητηριαστούν και αυτοί.
Επίσης ενδεχόμενα να μην μπορούν οι άνθρωποι να κολυμπήσουν στις περιοχές της Κρήτης και της Μάλτας και να υπάρξουν σοβαρές επιπτώσεις στον τουρισμό και την οικονομία των περιοχών αυτών.

Τα χημικά όπλα, ακόμη και τα προϊόντα υδρολύσεώς τους είναι εξαιρετικά τοξικά, ενώ η μόλυνση θα διαρκέσει  τουλάχιστον για 5 χρόνια.

Συνήθως τα χημικά καταστρέφονται μέσω της καύσης σε ειδικούς χώρους.
Αυτό επρόκειτο να γίνει και με τα χημικά της Συρίας, τα οποία θα μεταφέρονταν στην Αλβανία και θα καταστρέφονταν μέσα σε μεγάλους κλιβάνους.
Όμως η μαζική αντίδραση των κατοίκων της Αλβανίας οδήγησε την κυβέρνηση της χώρας να αρνηθεί την καύση τους, παρά τα γενναιόδωρα ανταποδοτικά οφέλη που πρόσφεραν οι Αμερικανοί.
Καταφεύγουν λοιπόν στη μέθοδο της υδρόλυσης ανοιχτά της Κρήτης γιατί καμία άλλη χώρα δε δέχτηκε να γίνει η καταστροφή των χημικών της Συρίας στο έδαφός της.

Η Περιφέρεια Κρήτης όπως έκανε γνωστό με δηλώσεις του σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης μιλώντας στο cretalive.gr τόνισε πως βρίσκεται σε συνεννόηση με Περιφέρειες εντός και εκτός Ελλάδας ώστε να υπάρξουν συντονισμένες αντιδράσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και σε διεθνείς Οργανισμούς.

Για το θέμα ο Περιφερειάρχης Κρήτης έχει στείλει επιστολή στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας Κλιματικής Αλλαγής Γιάννη Μανιάτη, όπου εκφράζεται η αντίδραση-ανησυχία για τον κίνδυνο περιβαλλοντικής απειλής του θαλάσσιου περιβάλλοντος της Μεσογείου και τους καλεί να αποτρέψουν εντελώς την συγκεκριμένη επιχείρηση καταστροφής των χημικών όπλων.

Ακούστε τον Περιφερειάρχη Κρήτης:

Γιώργος Κεραμάρης

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας