Αρχική » Ξεσάλωσαν οι Τούρκοι τις τελευταίες δύο ημέρες.

Ξεσάλωσαν οι Τούρκοι τις τελευταίες δύο ημέρες.

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Δεν έχουν τέλος οι Τουρκικές προκλήσεις εδώ και δύο ημέρες.
Σε μια επιχείρηση εξαγωγής των εσωτερικών της προβλημάτων, η σύμμαχός μας στο ΝΑΤΟ Τουρκία, έστειλε σήμερα που Ελλάδα αναλαμβάνει την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, 6 μαχητικά αεροσκάφη, εκ των οποίων τα 2 ήταν οπλισμένα και ένα CN-235MPA του ναυτικού της στο Αιγαίο, προφανώς για να καλωσορίσουν τους Ευρωπαίους υψηλούς επισκέπτες, που συνεδρίασαν στην Αθήνα.
Τα Τουρκικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν 2 παραβάσεις του FIR Αθηνών και 19 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου. Η Τουρκική δραστηριότητα εξελίχθηκε ουσιαστικά σε ολόκληρο το Αιγαίο.
Στο μεταξύ εχθές, λίγες ώρες μετά την επίσκεψη του υπουργού Εθνικής ʼμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου στο Καστελόριζο, τη Ρω και τη Στρογγύλη, για την γιορτή των Θεοφανείων (video), οι Τούρκοι έστειλαν αλιευτικά σκάφη στη βραχονησίδα  Ζουράφα (ανατολικά της Σαμοθράκης) για να αμφισβητήσουν την Ελληνική κυριαρχία, με την υποστήριξη της ακτοφυλακής τους.
Μην ξεχνάμε πως η βραχονησίδα Ζουράφα ή Λαδόξερα, βρίσκεται σε περιοχή που πιθανολογείται ότι υπάρχει μεγάλο κοίτασμα υδρογονανθράκων.
Ο αυξημένος αριθμός των Τουρκικών αλιευτικών σκαφών που έφτασαν ως και μισό μίλι από τη Ζουράφα, είναι πρωτόγνωρος.
Προφανώς οι Τούρκοι επιδιώκουν θερμό επεισόδιο στην περιοχή, η Ελλάδα όμως δεν φαίνεται να αντιδρά στις προκλήσεις των εξ ανατολών συμμάχων μας στο ΝΑΤΟ.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας