Αρχική » Στη Θράκη για το χρυσό η επικεφαλής των Πράσινων του Καναδά, Elizabeth May

Στη Θράκη για το χρυσό η επικεφαλής των Πράσινων του Καναδά, Elizabeth May

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Την Θράκη θα επισκεφτεί τη Δευτέρα στις 24 Ιουνίου η επικεφαλής των Καναδών Πράσινων και βουλευτής του Καναδικού Κοινοβουλίου, Elizabeth May, προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά με τις εξορύξεις χρυσού που σχεδιάζονται να γίνουν από καναδικές εταιρίες σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Τη Δευτέρα, θα περιηγηθεί στην παραλιακή περιοχή Μάκρης – Δικέλλων – Μεσημβρίας, στη συνέχεια θα μεταβεί στην περιοχή Περάματος και στο δάσος Μαύρης Πεύκης ενώ στη συνέχεια θα συναντηθεί με κατοίκους της περιοχής και τη Διανομαρχιακή Επιτροπή Ροδόπης – Έβρου κατά της εξόρυξης και μεταλλουργίας χρυσού. Το πρωί της Τρίτης, στις 9:15,  θα επισκεφθεί το Εργατικό Κέντρο Έβρου και στις 10:30 τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης κ. Λαμπάκη στο γραφείο του, όπου και θα παραχωρήσουν από κοινού δηλώσεις στα τοπικά ΜΜΕ.  Το πρόγραμμα της κ. May στη Θράκη θα ολοκληρωθεί με τη συνάντηση στις 13:00 με τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης κ. Δαμιανίδη, στο γραφείο του Περιφερειάρχη στην Κομοτηνή.

Κατά την επίσκεψή της στη Θράκη την κ. May θα συνοδεύουν η περιφερειακή σύμβουλος Αν. Μακεδονίας-Θράκης Κατερίνα Γεροστεργίου και ο συντονιστής της Περιφερειακής Οργάνωσης ΑΜΘ των Οικολόγων Πράσινων, Γιώργος Πασχαλίδης.

Επόμενος σταθμός της περιοδείας της Elizabeth May η Ιερισσός Χαλκιδικής, όπου θα συναντηθεί τόσο με εκπροσώπους των κινημάτων ενάντια στις εξορύξεις χρυσού όσο και με εκπροσώπους της «Ελληνικός Χρυσός», θυγατρικής της καναδικής Eldorado Gold και εργαζομένων σε αυτή.

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας