Αρχική » Παραπέμπονται σε δίκη πρώην Δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης, 32 πρώην και νυν δημοτικοί σύμβουλοι και ένας υπηρεσιακός παράγοντας, με αμετάκλητο Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θράκης, για απιστία σε βάρος του Δημοσίου, σε βαθμό κακουργήματος

Παραπέμπονται σε δίκη πρώην Δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης, 32 πρώην και νυν δημοτικοί σύμβουλοι και ένας υπηρεσιακός παράγοντας, με αμετάκλητο Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θράκης, για απιστία σε βάρος του Δημοσίου, σε βαθμό κακουργήματος

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Παραπέμπονται  σε δίκη πρώην Δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης, 32 πρώην και νυν δημοτικοί σύμβουλοι και ένας υπηρεσιακός παράγοντας, με αμετάκλητο Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θράκης, για την πράξη της απιστίας σε βάρος του Δημοσίου, σε βαθμό κακουργήματος.
Η παραπομπή στο ακροατήριο αποφασίστηκε σε συνέχεια της ποινικής δίωξης που είχε ασκηθεί από την ανακρίτρια Αλεξανδρούπολης, έπειτα από παραγγελία του Εισαγγελέα του Εφετείου Θράκης.
Οι κατηγορούμενοι θα δικαστούν για τις πράξεις της απιστίας στην υπηρεσία, με προξενηθείσα ή οπωσδήποτε απειληθείσα ζημία σε βάρος του Δημοσίου, υπερβαίνουσα το ποσό των 150.000 ευρώ, κατ’ εξακολούθηση.
Πρόκειται για την γνωστή υπόθεση των απευθείας αναθέσεων έργων από τα δημοτικά συμβούλια της Αλεξανδρούπολης των περιόδων 2003-2006 και 2007-2010.
Οι απευθείας αναθέσεις προς τη δημοτική επιχείρηση ΑΝ.ΕΤ.Α., εκ μέρους των τότε δημοτικών αρχών, αφορούν 129 έργα κάτω των 45.000 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ), συνολικού προϋπολογισμού 5.700.000 ευρώ περίπου, που αποφασίστηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο κατά τα έτη 2006 και 2007.
Η ζημία σε βάρος του Δήμου Αλεξανδρούπολης προέρχεται (σύμφωνα με το κατηγορητήριο), από τη διαφορά ανάμεσα στην έκπτωση για τα δημοτικά έργα που ανατέθηκαν με απευθείας ανάθεση στην ΑΝ.ΕΤ.Α. και αυτής που θα μπορούσε να επιτευχθεί  με τη δημόσια δημοπράτηση τους.
Η ζημία να ανέρχεται (σύμφωνα με το κατηγορητήριο), στο συνολικό ποσό των 965.000 ευρώ.
Πρέπει να σημειωθεί ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι παραπέμπονται διότι ως μέλη του δημοτικού συμβουλίου, ψήφισαν, κατά περίπτωση, όλες ή μέρος αυτών των αναθέσεων, ύστερα από πρόταση του αρμόδιου εισηγητή.
Ανάμεσα στους κατηγορούμενους, εκτός από τους δημοτικούς συμβούλους της διοικούσας παράταξης, υπάρχουν και δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, των περιόδων 2003-2006 και 2007-2010, οι οποίοι είχαν ψηφίσει τις εν λόγω απευθείας αναθέσεις. Επίσης υπάρχουν και 9 εν ενεργεία δημοτικοί σύμβουλοι.
Για άλλους τρεις δημοτικούς συμβούλους έπαυσε η δίωξη, λόγω παραγραφής του αδικήματος, επειδή ήταν σε βαθμό πλημμελήματος.
Να σημειωθεί ότι στην αρχική δίωξη δεν ήταν κατηγορούμενος ο πρώην Δήμαρχος, διότι σύμφωνα με το νόμο, ο Δήμαρχος εκτελεί τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Στη συνέχεια και με βάση το βούλευμα, πρώην Δήμαρχος παραπέμπεται και αυτός, ως ηθικός αυτουργός.
Η δίωξη προήλθε μετά από καταγγελία δύο ιδιωτών μηχανικών.
ΠΗΓΗ : ΓΝΩΜΗ

Για το θέμα της παραπομπής σε δίκη του πρώην Δημάρχου Αλεξανδρούπολης, 32 δημοτικών συμβούλων και ενός υπηρεσιακού παράγοντα, για απιστία σε βάρος του Δημοσίου, σε βαθμό κακουργήματος, μίλησαν στον Σταύρο Αποστολίδη, στην πρωινή εκπομπή του Status ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Θόδωρος Γιαννέλος και ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Δούκας Φραγκούλης.
Μάλιστα ο κ Γιαννέλος παραδέχτηκε, πως το θέμα ενώ είχε μπει στο αρχείο, ανακινήθηκε από τον Δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη.
Και οι δύο, υποστήριξαν πως οι αναθέσεις ήταν νόμιμες και έπρεπε να γίνουν.
Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε πως πολλές φορές οι Δημοτικοί Σύμβουλοι ακροβατούν σε αποφάσεις τους. Επίσης συμφώνησαν πως αν υπήρχε πρόβλημα με τα έργα, τότε γιατί εγκρίθηκαν και πληρώθηκαν από την περιφέρεια;

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας