Αρχική » Kuhne Nagel, Cosco, υδροπλάνα και μαρίνα στην Αλεξανδρούπολη έρχονται εντός του 2014

Kuhne Nagel, Cosco, υδροπλάνα και μαρίνα στην Αλεξανδρούπολη έρχονται εντός του 2014

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Kuhne Nagel, Cosco, υδροπλάνα και μαρίνα στην Αλεξανδρούπολη έρχονται εντός του 2014 σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΛΑ Σταύρο Σταυράκογλου.
Μιλώντας στον Status Radio 94,2, ο κ. Σταυράκογλου μίλησε για την συμφωνία που υπογράφτηκε με την Cosco η οποία τίθεται άμεσα σε εφαρμογή, για μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων. Η εταιρεία θα χρησιμοποιεί μέρος των αποθηκών στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Μάλιστα το μεταφορικό έργο θα αρχίσει τους επόμενους μήνες.
Επίσης τόνισε πως γίνεται προσπάθεια να γίνει γνωστό πως η πόλη είναι φιλική στις επενδύσεις.
Ο πρόεδρος του ΟΛΑ είπε χαρακτηριστικά πως, η πόλη πρέπει να επιλέξει να εργάζεται και να ζει, από και για τις θαλάσσιες συνδυασμένες μεταφορές, για το λιμάνι και την θαλάσσια οικονομία και τόνισε πως οι υποδομές που δημιουργούνται είναι επαρκείς. Επίσης ανέφερε, πως το λιμάνι θα μπορεί μόνο του να κάνει χρήση κοινοτικών κονδυλίων, ενώ θα φτιαχτεί γερανός για εξυπηρέτηση των κοντέινερ.
Ο κ. Σταυράκογλου συνέχισε λέγοντας πως θα υπάρξει περιοχή που θα χαρακτηριστεί με συγκεκριμένο σχέδιο ασφαλείας, θα περιφραχθεί, θα υπάρχει κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης, για να υπάρχει ασφάλεια στους ιδιώτες που θα θέλουν να αναπτύξουν επιχειρηματικές δραστηριότητες.
Και συνέχισε λέγοντας πως, επεξεργάζονται τρεις επίσημες επενδυτικές προτάσεις για τη δημιουργία μαρίνας, με τον Σεπτέμβριο του 2014 να αναμένεται η έναρξη δημιουργίας των υποδομών.
Επίσης είπε πως υπάρχουν δύο προτάσεις για παραχώρηση χώρου εγκαταστάσεων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων φόρτωσης – εκφόρτωσης και χαμηλών μεταποιητικών δραστηριοτήτων.
Στο θέμα του υδατοδρομίου, ολοκληρώνεται η μελέτη για την διαγωνιστική διαδικασία, έτσι ώστε μέσα στο 2014 να έχουμε υδροπλάνα στην Αλεξανδρούπολη.
Τέλος απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να έρθουν στην περιοχή πλωτά ξενοδοχεία, όπως έντονα ακούγεται τελευταία.

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας