Αρχική » Επιστολή Εμπορικού Συλλόγου Αλεξ/πολης προς τους Βουλευτές Έβρου

Επιστολή Εμπορικού Συλλόγου Αλεξ/πολης προς τους Βουλευτές Έβρου

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Επιστολή έστειλε ο εμπορικός σύλλογος Αλεξανδρούπολης στους βουλευτές του νομού Έβρου θέλοντας να τους ενημερώσει για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος της πόλης.
Αναλυτικά η επιστολή:

ΠΡΟΣ: ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΟΜΟΥ ΕΒΡΟΥ κ. ΓΕΡΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣκ. ΔΕΡΜΕΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣκ. ΝΤΟΛΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣκ.ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣΘΕΜΑ : Αλλαγή Κανονισμού ΟΑΕΕ, νέα προωθούμενη ρύθμιση ΟΑΕΕ και ʼνοιγμα καταστημάτων τις Κυριακές»Ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης μέσω της παρούσας επιστολής επιδιώκει να σας ενημερώσει αναδεικνύοντας σημαντικά θέματα που απασχολούν τον εμπορικό κόσμο.
Συγκεκριμένα μείζον θέμα έχει προκύψει στο ασφαλιστικό φορέα των εμπόρων. Σε όλες τις περιπτώσεις διαδοχικής ασφάλισης που συμμετέχει ο ΟΑΕΕ, όταν υπάρχουν ώριμα δικαιώματα από τον κύριο ασφαλιστικό οργανισμό, ο ΟΑΕΕ, βάσει του άρθρου 23 του Κανονισμού του, δεν εκδίδει τις απαιτούμενες αποφάσεις συνυπολογισμού όταν υπάρχουν οφειλές, έστω και αν αυτές αφορούν εισφορές που δεν «μετρούν» για την σύνταξη.
Επειδή η πρακτική αυτή είναι απόλυτα άδικη για τον ασφαλισμένο ζητάμε την τροποποίηση του άρθρου 23 του Κανονισμού του ΟΑΕΕ, οδηγώντας στην άρση αυτής της αδικίας και την έκδοση των σχετικών αποφάσεων συνυπολογισμού από τον ΟΑΕΕ, ώστε να μπορέσει ο δικαιούχος να λάβει την σύνταξή του. Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι η ικανοποίηση του αιτήματος αυτού είναι στην κατεύθυνση της δικαιότερης λειτουργίας του ασφαλιστικού συστήματος και του κράτους πρόνοιας, την οποία το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας έχει ταχθεί να ελέγχει και να προστατεύει.
Ένα άλλο βασικό θέμα – σημείο τριβής με τον εμπορικό κόσμο είναι η επικείμενη κατάθεση του ν/σ για τον νέο Αγορανομικό Κώδικα και ειδικότερα το επίμαχο άρθρο 6 που προβλέπει το άνοιγμα των καταστημάτων έως και 250 τ.μ για όλες τις Κυριακές του χρόνου.
Υπογραμμίζουμε ότι το άνοιγμα τις Κυριακές σπρώχνει στο κενό την μικρομεσαία εμπορική επιχείρηση Η συγκεκριμένη απελευθέρωση -σε περίοδο βαθειάς ύφεσης- δεν πρόκειται, όπως ισχυρίζεται το Υπουργείο, να αυξήσει τον τζίρο των εμπορικών επιχειρήσεων, ούτε την απασχόληση. Απλά, θα αναδιανείμει τα ελάχιστα διαθέσιμα κατανάλωσης, προς όφελος εκείνων, που έχουν τον τρόπο και την ρευστότητα να αναλάβουν το αυξημένο κόστος λειτουργίας την Κυριακή. Ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας, ο μικροεργοδότης και ο αυτοαπασχολούμενος θα προσπαθήσει με τεράστιο οικονομικό, προσωπικό και οικογενειακό κόστος να ακολουθήσει αλλά είναι φύσει και θέσει αδύνατο να τα καταφέρει.
Τέλος σας δηλώνουμε κατηγορηματικά την αντίθεση μας στις μέχρι σήμερα εξαγγελίες για την νέα προωθούμενη ρύθμιση για την αποπληρωμή των χρεών από ασφαλιστικές εισφορές μέχρι και σε 48 μηνιαίες ισόποσες δόσεις που θα ισχύσει για τις οφειλές που υπήρχαν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2012 και οι οποίες θα κεφαλαιοποιηθούν για να προκύψει το τελικό ποσό του χρέους για τον κάθε οφειλέτη, είτε είναι φυσικό πρόσωπου, είτε επιχείρηση και το επιτόκιο υπερημερίας θα ανέρχεται στο8,75%.
Ο εμπορικός κόσμος είναι βέβαιος ότι κατανοείτε πλήρως το αδιέξοδο στο οποίο έχει βρεθεί το εμπόριο και η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα καθώς και ότι πλέον είναι ώρα ευθύνης για όλους και καλεί τους βουλευτές του Νομού μας να στηρίξουν και να συμπορευτούν με τις θέσεις και προτάσεις των μικρομεσαίων εμπόρων της πόλης μας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΜΑΚΡΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣΝΙΚΟΣ

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας