Αρχική » Αθώος ο Πουλιλιός

Αθώος ο Πουλιλιός

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Αθώοι κρίθηκαν και οι τέσσερις κατηγορούμενοι, οι οποίοι κατηγορούνταν για τα αδικήματα της απάτης σε βάρος του δημοσίου και της ηθικής αυτουργίας σε απάτη σε βάρος του δημοσίου.

Κατηγορούμενοι ήταν ο πρώην δήμαρχος Ορφέα και νυν Σουφλίου Βαγγέλης Πουλιλιός, ένας εργολάβος, ένας μηχανικός που έδωσε το πτυχίο του για να γίνει ανάληψη έργου και επιβλέπον μηχανικός έργου.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του δήμου Ορφέα Χρήστος Τοκαμάνης έκανε καταγγελία για την κατασκευή πολιτιστικού κέντρου στο Σιδηροχώρι. Το κτίριο σύμφωνα με την καταγγελία προϋπήρχε και στη συνέχεια δημοπρατήθηκε και πληρώθηκε.

Όπως κατέθεσαν μάρτυρες, μέρος το κτιρίου υπήρχε από το 2005, πριν γίνει ο διαγωνισμός από το δήμο, ο οποίος έγινε μετά το 2007 όπου κατατέθηκε η μελέτη στο δημοτικό συμβούλιο.
Στο διαγωνισμό συμμετείχαν τρεις εργολάβοι και επιλέχτηκε ο εργολάβος που έδωσε έκπτωση μόλις 2%, τη μικρότερη έκπτωση από τους άλλους δύο.
Ο εργολάβος που βρέθηκε κι αυτός κατηγορούμενος και αθωώθηκε υποστήριξε ότι πήρε το έργο με ζημιά για να βοηθήσει το δήμαρχο και για να μην πάρει άλλος το έργο.

Το κτίριο ξεκίνησε να κατασκευάζεται με 10.000 € που συγκέντρωσαν κάτοικοι του Σιδηροχωρίου. Στο έργο δούλεψαν τρία άτομα. Μετά το διαγωνισμό και την ανάδειξη του εργολάβου τα 10.000 € επεστράφησαν στους κατοίκους, ενώ πληρώθηκε και το ΙΚΑ των εργαζομένων.
Το έργο κόστισε στο δήμο Ορφέα 114.000 €, λιγότερα από τις τουλάχιστον 150.000 € που το κοστολόγησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες.
Σ’ αυτή τη διαφορά υπέρ του δημοσίου πάτησε και η υπερασπιστική γραμμή τονίζοντας ότι το δημόσιο βγήκε κερδισμένο.
Παράλληλα ο συνήγορος υπεράσπισης του τότε δημάρχου Θεόδωρος Αγγλιάς υποστήριξε ότι ο δήμαρχος αποφάσισε να κατασκευαστεί το κτίριο ενώ υπήρχε προέγκριση από την περιφέρεια και υπήρχε βιασύνη, ενώ έκανε συνεχώς ερωτήσεις στους μουσουλμάνους κατοίκους του χωριού για το τουρκικό προξενείο, θέλοντας να δείξει ότι το προξενείο είχε έντονο ενδιαφέρον για την περιοχή.

Στην απολογία του ο τότε δήμαρχος Ορφέα, νυν Σουφλίου, Βαγγέλης Πουλιλιός τόνισε ότι προχώρησε στην κατασκευή του έργου μετά συνεννόηση με τους κατοίκους και πληροφορίες που είχε ότι το τουρκικό προξενείο θα κατασκεύαζε την αίθουσα.
Παράλληλα ανέφερε: «Είμαι συγκλονισμένος. Είμαι 24 χρόνια δήμαρχος πρώτη φορά είδα το πρόσωπο του Σατανά», ενώ επιτέθηκε στον επικεφαλής της τότε αντιπολίτευσης Χρήστο Τοκαμάνη, λέγοντας ότι μεγάλωσαν μαζί κι ότι στο δικαστήριο δεν είπε μία αλήθεια.

Το δικαστήριο παρά την πρόταση του εισαγγελέα για ενοχή των τριών κατηγορουμένων και την αθώωση μόνο του επιβλέποντα, ο οποίος βασίστηκε στα στοιχεία που του έδινε ο μηχανικός που έκανε αυτοψία στο χώρο του έργου, αθώωσε όλους τους κατηγορουμένους.

Αμέσως ο Βαγγέλης Πουλιλιός ξέσπασε σε λυγμούς, ενώ φίλοι του και νυν δημοτικοί σύμβουλοι σχημάτισαν κλοιό γύρω του.

Το κτίριο που δεν ρευματοδοτείται καθώς θεωρείται αυθαίρετο, αναμένεται να ρευματοδοτηθεί μετά την τακτοποίηση που θα γίνει το επόμενο διάστημα όπως ειπώθηκε στην ακροαματική διαδικασία.

Πηγή: thrakinea

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας