Αρχική » Στην Αθήνα για τα 151 στρέμματα

Στην Αθήνα για τα 151 στρέμματα

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Τη νομική δέσμευση του ΤΑΙΠΕΔ ότι ο δήμος Αλεξανδρούπολης θα συνεχίσει να έχει τη χρήση της έκτασης των 150 στρεμμάτων, που περιλαμβάνει το δημοτικό κάμπινγκ και που πρόσφατα μεταβιβάστηκε από τον ΕΟΤ στο Ταμείο, ζητούν φορείς της περιοχής, με κοινό τους υπόμνημα και μετάβαση στην Αθήνα, πιθανότατα την Τετάρτη. Η απόφαση αυτή ελήφθη το απόγευμα της Κυριακής, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Αλεξανδρούπολης, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη.
Κοινός τόπος των φορέων που συμμετείχαν στη σύσκεψη ήταν η παραδοχή πως η επίμαχη έκταση πρέπει να συνεχίσει να αξιοποιείται από το δήμο και τους υπάρχοντες επενδυτές, προς όφελος των δημοτών και επισκεπτών, τουλάχιστον για τα επόμενα 24 χρόνια, που ορίζει η από το 1987 συμφωνία παραχώρησης.
Παρά το γεγονός ότι την προηγούμενη εβδομάδα, σε συνάντηση του βουλευτή Αλ. Δερμεντζόπουλου με την ηγεσία του ΤΑΙΠΕΔ, υπήρξε η δέσμευση ότι δεν τίθεται θέμα πώλησης της έκτασης, από την στιγμή που αξιοποιείται από το δήμο, οι φορείς εκφράζουν την ανησυχία τους για το τι μέλλει γενέσθαι.
Έτσι, σε κοινό υπόμνημα, το οποίο θα συνταχθεί και το οποίο θα συνοδεύεται από φωτογραφικό υλικό με τους χώρους και τις χρήσεις εντός του κάμπινγκ, του θερινού σινεμά, του πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής κτλ., θα επισημαίνονται όλοι οι λόγοι για τους οποίους το ΤΑΙΠΕΔ θα πρέπει να αφήσει εκτός λίστας πώλησης την εν λόγω έκταση. Το υπόμνημα αυτό θα επιδοθεί από αντιπροσωπεία των φορέων του δήμου Αλεξανδρούπολης που επιδιώκουν να συναντηθούν, τόσο με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, όσο και με την ηγεσία του ΤΑΙΠΕΔ. Στόχος, αφού γίνει αντιληπτή η σημασία διατήρησης των χώρων αυτών για την πόλη και τους κατοίκους της, να υπάρξει δέσμευση, με νομικές δικλείδες από την πλευρά του ΤΑΙΠΕΔ, ότι για τα επόμενα 24 χρόνια τουλάχιστον, δεν θα παραχωρηθεί η χρήση της έκτασης αυτής σε τρίτους, για κανένα λόγο.

Πηγή: Η ΓΝΩΜΗ

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας