Αρχική » Πρόκληση σε τρένο από Τούρκους σε ελληνικό έδαφος

Πρόκληση σε τρένο από Τούρκους σε ελληνικό έδαφος

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Πρωτοφανής πρόκληση σημειώθηκε σε τρένο σε ελληνικό έδαφος το πρωί της Κυριακής, από ομάδα Τούρκων με προορισμό τη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να βρεθούν στο σπίτι του Μουσταφά Κεμάλ και να τιμήσουν την επέτειο του θανάτου του μετά από πρόσκληση του «Συνδέσμου Αλληλεγγύης Δυτικής Θράκης».
Ανάμεσα στους επιβάτες βρισκόταν ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας, Μεχμέτ Μουεζίνογλου, βουλευτές και δημοσιογράφοι.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Μιλιέτ με τίτλο «Σκάνδαλο στο τρένο με προορισμό τη Θεσσαλονίκη» ομάδα Τούρκων ακινητοποίησε το τρένο επί ελληνικού εδάφους στις 9:05 το πρωί και έψαλε τον εθνικό ύμνο της Τουρκίας.
Η ενέργεια αυτή, σύμφωνα με το δημοσίευμα, έγινε προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την κωλυσιεργία των ελληνικών αρχών με στόχο να μην είναι στην ώρα τους στη Θεσσαλονίκη και να μην μπορέσουν να τιμήσουν την προβλεπόμενη ώρα τον Μουσταφά Κεμάλ.
Το δημοσίευμα της Τουρκικής εφημερίδας αναφέρει ότι όλα ξεκίνησαν στα ελληνοτουρκικά σύνορα με τις ελληνικές αρχές να καθυστερούν υπερβολικά για τον έλεγχο των διαβατηρίων. Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι ο Μουεζίνογλου επικοινώνησε με το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών αλλά το πρόβλημα δεν λύθηκε. Τα προβλήματα, σύμφωνα με το άρθρο, συνεχίστηκαν λίγη ώρα αργότερα με το τρένο να ακινητοποιείται σε άλλο σταθμό λόγω μηχανικής βλάβης.
Όταν ο Τούρκος υπουργός Υγείας, είδε ότι η ώρα περνάει, συνέχισε το ταξίδι του οδικώς προκειμένου να προλάβει να βρεθεί στις 9:05 έξω από το σπίτι του Ατατούρκ στη Θεσσαλονίκη. Οι υπόλοιποι επιβάτες που συνέχισαν το ταξίδι με το τρένο «υπό ελληνικό έλεγχο», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα της Μιλιέτ, προχώρησαν στη συνέχεια στην προκλητική πράξη που προαναφέραμε.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας