Αρχική » Για το ΤΑΙΠΕΔ και το camping μίλησε στον Status Radio 94,2 ο Γιάννης Λασκαράκης

Για το ΤΑΙΠΕΔ και το camping μίλησε στον Status Radio 94,2 ο Γιάννης Λασκαράκης

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Την άποψη ότι η μεταβίβαση προς το ΤΑΙΠΕΔ της κυριότητας του χώρου του Κάμπινγκ, της πλαζ και όλων των άλλων χώρων ιδιοκτησίας του ΕΟΤ δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία, επεσήμανε στον Status Radio 94,2 ο Γιάννης Λασκαράκης, καθώς είχαν δημοσιευτεί στον τύπο τα ακίνητα «φιλέτα» του Δημοσίου, ανάμεσα στα οποία ήταν και οι ιδιοκτησίες του ΕΟΤ στην Αλεξανδρούπολη
Επίσης ανέφερε πως θα πρέπει η δημοτική αρχή να έρθει σε συνεννόηση με τους φορείς του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα (ΟΛΑ, ΟΣΕ), ώστε να διευθετηθεί το καθεστώς των ακινήτων τα οποία βρίσκονται μέσα στο πλαίσιο των ενδιαφερόντων του Δήμου και ιδιαίτερα αυτών που βρίσκονται στην παραλιακή ζώνη, από τη Μαΐστρο ως το Φάρο.
Εξ άλλου ο κ. Λασκαράκης τόνισε πως ο χώρος του ΕΟΤ παραχωρήθηκε χωρίς αντάλλαγμα στο Δήμο της Αλεξανδρούπολης για 50 χρόνια στις 9 Μαρτίου 1987, μετά από ενέργειες της δημοτικής αρχής του Τάσου Σουλακάκη, με την υποχρέωση να προβεί σε ορισμένα έργα υποδομής και να συντηρεί το χώρο με δικές του δαπάνες.
Προς το σκοπό αυτό υπεγράφη προγραμματική σύμβαση μεταξύ του ΕΟΤ του Δήμου και της ΔΕΠΕΑ που κατασκεύασε τα έργα.  
Ο κ. Λασκαράκης δήλωσε περήφανος που αυτή η προγραμματική σύμβαση έχει και τη δική του υπογραφή και υπολόγισε την αξία των 150 στρεμμάτων σε 50 εκατομμύρια ευρώ. Συνεχίζοντας είπε πως ελπίζει να μη συμβεί  το ίδιο με την εκμετάλλευση των  Ιαματικών Πηγών Τραϊανούπολης, οι οποίες είναι επίσης ιδιοκτησίας του ΕΟΤ, αλλά  η διαχείρισή τους διεκδικήθηκε  με επιτυχία την ίδια εποχή  από το Δήμο μας.  
Το μοναδικό εργαλείο του Δήμου για την άσκηση πολιτικής χρήσεων γης και αξιοποίησης της δημοτικής περιουσίας, είναι το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο,  που αγνοήθηκε και από αυτή και από την προηγούμενη δημοτική  αρχή, συμπλήρωσε.
Και κατέληξε λέγοντας πως η εισφορά σε γη και χρήμα των εκτάσεων του ΕΟΤ για την ένταξή τους στο σχέδιο πόλης,  θα μπορούσε να είναι  μια λύση για την διάσωση  ενός  μεγάλου μέρους από τις εκτάσεις αυτές στις οποίες ο Δήμος έχει επενδύσει πολλά χρήματα.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας