Αρχική » Το 2009 ο μέσος όρος ζωής στην Ελλάδα ήταν 81 χρόνια, το 2013 είναι 78 και σε λίγο καιρό θα γίνει 70

Το 2009 ο μέσος όρος ζωής στην Ελλάδα ήταν 81 χρόνια, το 2013 είναι 78 και σε λίγο καιρό θα γίνει 70

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Τηλεφωνική παρέμβαση έκανε ο καρδιολόγος Παναγιώτης Παπάς στον Status Radio 94,2. Ο κ. Παπάς είπε πως το σύστημα πρωτοβάθμιας περίθαλψης στην Ελλάδα είναι μάλλον πρωτοποριακό και δεν κόστιζε πολλά χρήματα, καθώς οι γιατροί αμείβονταν με 1200 ευρώ το μήνα.
Το κράτος πλέον μετακυλύει το κόστος στην κοινωνία, γιατί πλέον ο ασθενής θα αναγκάζεται να πληρώσει από την τσέπη του για να τον εξετάσει ειδικευμένος γιατρός. Σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να πάει στον Γενικό Ιατρό, ο οποίος θα τον παραπέμψει στον ειδικευμένο στο Νοσοκομείο, όπου τελικά θα τον εξετάζει ειδικευόμενος.
Με το σύστημα αυτό, πρόσθεσε, θα καταρρεύσει το Νοσοκομείο, καθώς δεν έχει τις υποδομές για να δεχτεί το τεράστιο πλήθος των ασθενών.
Το 2009 ο μέσος όρος ζωής στην Ελλάδα ήταν 81 χρόνια. Το 2013 είναι 78 και σε λίγο καιρό θα γίνει 70, σύμφωνα με τον στόχο των Γερμανών, είπε ο κ Παπάς και συμπλήρωσε πως η φτωχή Ελλάδα εξάγει ειδικευμένους γιατρούς στην Γερμανία, που δεν έχει.
Η Γερμανία αλλάζει το σύστημα υγείας της, γιατί απέτυχε και ζητάνε από εμάς να εφαρμόσουμε ένα αποτυχημένο σύστημα, αναρωτήθηκε ο κ. Παπάς.
Το Ελληνικό σύστημα υγείας ήταν το καλύτερο του κόσμου κατά τον κ. Παπά, κρίνοντας από τα αποτελέσματα, καθώς ο ασθενής εξεταζόταν αμέσως από ειδικευμένο γιατρό, χωρίς να χάνει χρόνο πηγαίνοντας στον γενικό.
Το 1980, υπήρχε ανάγκη για τον οικογενειακό γιατρό κατέληξε, το 2013 όχι, καθώς  η εξειδίκευση προχώρησε πάρα πολύ.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας