Αρχική » Το τρένο με 3,1 εκατομμύρια «δένει» στο λιμάνι

Το τρένο με 3,1 εκατομμύρια «δένει» στο λιμάνι

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Σε έναν περίπου χρόνο θα έχει ολοκληρωθεί η σιδηροδρομική σύνδεση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης με το υπάρχον σιδηροδρομικό δίκτυο. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι πάνω από 3.100.000€ και η ΕΡΓΟΣΕ υπέγραψε ήδη τη σχετική σύμβαση. Αντικείμενο του έργου είναι η εκτέλεση των απαιτούμενων εργασιών για την κατασκευή της υποδομής και επιδομής της σιδηροδρομικής γραμμής του τερματικού σταθμού εμπορευματοκιβωτίων και η σύνδεσή της με το σύμπλεγμα των γραμμών του σιδηροδρομικού σταθμού Αλεξανδρούπολης.
Με την κατασκευή του έργου ενισχύεται η ανάπτυξη των συνδυασμένων μεταφορών πλοίου-σιδηροδρόμου, επιφέροντας πολλαπλά αναπτυξιακά οφέλη, τόσο για την τοπική οικονομία όσο και για την εθνική.
Το έργο αυτό θα συνδέσει το σιδηροδρομικό δίκτυο με τη Βουλγαρία (Βάρνα), παρακάμπτοντας τη θαλάσσια μεταφορά, μέσω Βοσπόρου, μειώνοντας έτσι τον χρόνο αλλά και το κόστος. Η απευθείας σύνδεση με την Βάρνα θα λειτουργήσει ως εναλλακτικό πέρασμα των προϊόντων από τον Βόσπορο και θα μειώσει τον χρόνο διαδρομής από 2,5 ημέρες που χρειάζεται σήμερα σε περίπου 6 ώρες.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας